Raluca, o fetiță de patru ani din Pătrăuți, are nevoie de tratament care să o țină în viață

17/07/17 ora:8:20am

Micuța va fi supusă unei intervenții chirurgicale majore pe cord, în cursul zilei de astăzi, într-o clinică din Iași. Costurile tratamentului post-operator îi îngrozesc pe părinți, care privesc nepuntincioși cum copilul le moare în fiecare zi câte puțin. Fetița suferă de la naștere de o malformație congenitală care face ca inima ei să crească mai mult decât este normal 

image descriptionViața unei fetițe în vârstă de doar patru ani, din localitatea Pătrăuți, depinde practic în aceste momente de o operație și de tratamentul post-operator. Fetița va fi supusă unei intervenții chirurgicale pe cord, în cursul zilei de astăzi, la o clinică din Iași.

Părinții sunt optimiști că totul va decurge bine, dar în același timp sunt îngroziți de costurile tratamentului pe care fiica lor va trebui să-l urmeze, costuri care, chiar dacă la prima vedere nu sunt mari, pentru ei reprezintă o mică avere. Copila suferă din naștere de o malformație congenitală care face ca inima ei să crească mai mult decât este normal. Este în evidența medicilor de la Clinica de Cardiologie din Iași și atât părinții, cât și medicii speră că această intervenție chirurgicală îi va salva viața. Micuța Raluca a urmat în ultimii doi ani, un tratament menit să-i pregătească trupul pentru această intervenție chirurgicală majoră, iar părinții au reușit să acopere costurile medicamentelor în valoare de aproximativ 400 de lei pe lună, doar cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, care le-au venit în ajutor. Diagnosticul micuței este de “anevrism Siv în porțiunea membranoasă, Dsa tip sinus venos de 4 mm, HTAP debut, Dsa subaortic 7-8 mm, persistență canal arterial, bloc minor de ram drept, hipocalcemie și anemie hipocromă”.

Raluca, un îngeraș frumos cu ochi albaștri, provine dintr-o familie cu patru copii. Cel mai mare frate al său are 15 ani, ea fiind cea mai mică. Părinții nu au un loc de muncă stabil, iar singurul venit al familiei, în afară de alocațiile copiilor, este ajutorul social în valoare de aproximativ 500 de lei. Mama a povestit cu lacrimi în ochi că nu mai știe pe la ce uși să bată să-și salveze copilul. “Nu mai știu ce să fac. O văd cum moare în fiecare zi”, ne-a povestit cu vocea gâtuită de durere Rodica H., mama Ralucăi. (Cristina RUSTI)