Tuesday , March 19 2024

Podul Unirii de peste râul Suceava va fi construit de o firmă din Roma, Botoșani

De fapt, câștigătoare este o asociere de trei firme: SC Cornell’s Floor SRL (lider), cu sediul în Roma, județul Botoșani, SC Aria Construct SRL Alba Iulia și SC Comir SRL Botoșani. Dacă nu apar contestații, proiectarea lucrării ar putea demara începând cu 19 decembrie. Podul ar trebui construit în doi ani, iar costul va fi de 4,23 de milioane de lei

Podul Unirii – parte din proiectul Municipiului Suceava intitulat „Proiectarea și execuția lucrarilor pentru Ruta alternativa Suceava – Botoșani, etapa I – pod peste râul Suceava” – va fi realizat de un grup de firme care a depus, în asociere, o ofertă în procedura pe care Municipiul Suceava a inițiat-o în SEAP prin publicarea anunțului de participare simplificat SCN1019564 din data de 09.10.2018.

Anunțul a fost făcut, ieri, în conferință de presă, de primarul Ion Lungu, care a precizat că va fi semnat contractul de proiectare și execuție pe data de 19 decembrie, cu condiția să nu fie formulate contestații. Este însă de menționat că anunțul primarului cu privire la oferta câștigătoare a fost făcut în condițiile în care pe SEAP nu apare nicio mențiune cu privire la „Deliberare”, în sensul de a indica cine a fost selectat câștigător. Potrivit datelor de pe SEAP, au fost depuse două oferte. Prima din partea SC VIA PONT INVEST SRL Iași (având terț susținător firma băcăuană INSTAL DESIGN), iar a doua din partea asocierii firmelor SC Cornell’s Floor SRL (lider), cu sediul în Roma (județul Botoșani), SC Aria Construct SRL Alba Iulia și SC Comir SRL Botoșani. După cum a precizat primarul Ion Lungu, cea de-a doua ofertă a fost declarată câștigătoare. Dacă nu apar contestații, măcar teoretic proiectarea ar putea demara din 2018 (după data de 19 decembrie) și la primăvară ar urma să înceapă execuția lucrărilor.

Noul pod va costa 4,23 de milioane de lei – conform ofertei declarată a fi câștigătoare -, față de 4,52 de ­mi­lioane de lei, cât a fost estimată proiectarea și execuția când a fost scoasă la licitație, iar podul botezat Podul Unirii va putea fi construit în doi ani de zile.

Precizăm că Podul Unirii va fi ridicat în aval de actualul pod cu ieșire în zona Termica, iar mai departe va face joncțiunea cu DN29 la Plopeni pe un drum parțial betonat din zona „defunctei” SC Termica SA, parțial aflat pe raza municipiului Suceava, iar restul în orașul Salcea. „În măsura în care vor demara lucrările la pod noi vom veni și cu lucrările pentru accesul la pod din strada Solidarității până în zona celor de la General Construct”, a precizat primarul Ion Lungu.

Lungimea totală a podului va fi de 104,4 metri, lățimea de 11,20 metri, din care partea carosabilă va fi de 7,80 metri, cele două trotuare vor fi de 1.50 metri fiecare, iar lisa parapetului va fi de 0,20 metri. Termenul de realizare a investiției este de 16 luni.

Reamintim că la o precedentă ședință de Consiliu Local s-a votat un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici rezultați în baza ­stu­diului de fezabilitate și conform căruia valoarea investiției este de circa 1,2 milioane de euro, podul urmând a se realiza într-o secțiune a râului Suceava aflată la 310 m aval de ecluza existentă și la 65 m aval de confluența râului Suceava cu pârâul Cetății. Amplasamentul este în intravilanul municipiului Suceava. Podul (inclusiv rampele de acces) va ocupa o suprafață de 2038 mp aflată în proprietate publică. (D.P.)

Vezi si

Lemn fără acte în valoare de aproape 80.000 de lei, confiscat de Garda Forestieră de la doi gateriști din Brodina

În perioada 11 – 15 martie 2024, Garda Forestieră Suceava a fost efectuat un control …