Patru ani de închisoare pentru bărbatul din Capu Câmpului care și-a înjunghiat soția pentru că a găsit-o beată

22/09/18 ora:7:29am

Intors acasă de la muncile câmpului, bărbatul și-a găsit soția băută în casă. El a lovit-o cu palmele și cu pumnii, apoi a luat un cuțit de bucătărie și a înjunghiat-o pe partea dreaptă a toracelui. Abia a doua zi dimineață un vecin a sunat la Ambulanță. Tribunalul Suceava l-a condamnat pe soțul violent la 4 ani de închisoare cu executare, iar polițiștii l-au găsit și l-au dus la Penitenciarul Botoșani, unde își va ispăși pedeapsa 

Polițiștii din Gura Humorului au pus în executare joi, 20 septembrie, mandatul emis cu o zi în urmă de Tribunalul Suceava, în cazul bărbatului din Capu Câmpului care și-a lovit și înjunghiat soția cu un cuțit de bucătărie pentru că a găsit-o beată în casă.

Inculpatul Dumitru Cioban, de 66 de ani, din Capu Câmpului a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la violență în familie”. El a fost găsit de polițiști dus la Penitenciarul Botoșani, pentru a-și ispăși pedeapsa.

In mai 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Dumitru Cioban, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la violență în familie. Anchetatorii au stabilit că persoana vătămată C.E. este căsătorită cu inculpatul Dumitru Cioban și locuiesc singuri în gospodăria lor din comuna Capu Câmpului.

De mai mult timp, femeia obișnuia să consume cantități mari de băuturi alcoolice, fapt ce îl nemulțumea pe soțul său și totodată era motiv de certuri și scandaluri între soți. în dimineața de 10 aprilie 2017, inculpatul a plecat de acasă pentru a desfășura diverse activități pe un teren agricol. Ulterior, bărbatul a revenit acasă, a terminat unele activități gospodărești în curte, după care, în jurul orei 21.00, a intrat în casă. Acolo a descoperit-o pe soția sa în stare de ebrietate.

Deranjat în mod vădit de starea de ebrietate în care a găsit-o și în acea seară pe soția sa, inculpatul s-a enervat și a lovit-o pe aceasta peste față cu palmele și pumnii, apoi Dumitru Cioban a luat un cuțit de bucătărie și a lovit-o pe soția sa în partea laterală dreapta a toracelui. După aplicarea loviturii cu cuțitul, inculpatul și-a dat seama că i-a produs soției sale o rană destul de gravă și i-a propus să solicite ajutorul altor persoane. Cum soția sa a refuzat, Dumitru Cioban și-a terminat treburile gospodărești și s-a culcat până în dimineața zilei următoare. în dimineața de 11 aprilie 2017, în jurul orei 06.00, inculpatul s-a dus la locuința vecinului său, l-a informat pe acesta că soția sa a avut un accident în seara precedentă, iar acesta a solicitat telefonic o ambulanță. La scurt timp, la locuința celor doi s-a deplasat un echipaj medical, iar ulterior și polițiștii.

Conform concluziilor cuprinse în raportul de constatare medico-legală, „victima a prezentat traumatism cranio-facial (obiectivat prin echimoză) și un traumatism toracic (obiectivat prin echimoze și plagă înțepat – tăiată parasternală dreapta complicată cu hemopneumotorax drept, ce a necesitat drenaj pleural drept cu evacuarea cantității de 700 ml sânge).

Aceste leziuni au necesitat în vederea vindecării un număr de 25 – 30 de zile de îngrijiri medicale, plaga parasternală dreapta punând în primejdie viața victimei. (O.S.)