Ordin de protecție emis de polițiștii rădăuțeni după ce un bărbat și-a bătut nevasta

18/06/19 ora:5:00am

De la 28 decembrie 2018, polițiștii care intervin la  cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecție provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aștepte unul încuviințat de judecător. Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc. Siguranța în familie și prevenirea violenței domestice sunt priorități ale polițiștilor suceveni în anul 2019.

Şi în cursul zilei de sâmbtă polițiștii au un nou ordin provizoriu de protecție. Polițiștii au preluat și  transportat victima la unitatea medicală pentru ingrijiri de specialitate iar pe agresor l-au evacuat din imobil. La data de 15 iunie 2019, ora 12.50, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin  112 de către o femeie de 52 ani, dinRădăuți despre faptul că este agresată de soțul său de 47 ani, din aceeași localitate. În urma cercetărilor s-a stabilit că sâmbătă, în jurul orei 12.00, între cei doi soți s-au iscat discuții în contradictoriu, cu privire la faptul că bărbatul consumă frecvent băuturi alcoolice. Conflictul dintre cei doi soți a degenerat, bărbatul a devenit agresiv și a lovit-o cu palma în zona feței pe soția sa, care a sesizat evenimentul prin apel la 112. Polițiștii ajunși la fața locului, au aplanat conflictul, după care au transportat-o pe femeie la Spitalul Rădăuți pentru îngrijiri medicale.

Victima a declarat că se află într-o stare de temere și a solicitat eliberarea unui ordin de protecție provizoriu. Polițiștii de proximitate, au emis ordin de protecție provizoriu, începând cu 15.06.2019, ora 15.30 pe o perioadă de 5 zile.

Agresorul a fost evacuat din imobilul de domiciliu. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „violență în familie”.