Opt persoane reținute după 26 de percheziții făcute de DIICOT Suceava la o grupare specializată în contrabandă cu țigări

17/05/19 ora:8:38am

Gruparea acționa în zona Ulma, iar în perioada în care a fost supravegheată au fost realizate 32 de acțiuni în care au fost confiscate 316.079 de pachete cu țigări de contrabandă, aduse din Ucraina. Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Iași și Bacău, au făcut miercuri 26 de percheziții  în județul Suceava și una în județul Bacău. Au fost reținuți opt bărbați, dintre care patru urmau să fie prezentați ieri Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile 

Opt persoane au fost reținute miercuri seara de procurorii DIICOT Suceava în urma a 26 de percheziții făcute în județ și în Bacău pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu țigări. Marfa, de proveniență extracomunitară, era adusă peste frontiera verde cu Ucraina, în zona Ulma, și era vândută pe piața neagră.

“Activitatea infracțională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în introducerea de țigarete de proveniență extracomunitară, peste frontiera verde cu Ucraina, adiacentă localității Ulma, județul Suceava, și comercializarea acestora către diverși intermediari, care le-au distribuit spre vânzare pe piața neagră din țara noastră”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de DIICOT.

În cadrul urmăririi penale, au fost realizate 32 de activități de confiscare a diferite cantități de țigarete de proveniență extracomunitară, totalizând 316.079 de pachete.

Miercuri, procurorii DIICOT Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Iași și Bacău, au făcut 26 de percheziții domiciliare în județul Suceava și una în județul Bacău.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 10.498 pachete de țigarete de proveniență extracomunitară, 59 de telefoane mobile, 39 de cartele telefonice, 4 autoturisme, sumele de 37.250 lei și 1.030 euro, 5 stații emisie-recepție, 2 binocluri, 6 laptop-uri, 13 memory stick, 1 card microSD, 2 tablete, mai multe înscrisuri și documente cu valoare probatorie.

De asemenea, au fost reținute opt persoane, dintre care patru urmau să fie prezentați ieri după-amiază Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației și cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și I.J.J. Suceava. (O.S.)