Friday , April 26 2024

Opt dosare penale pentru deţinere şi consum de droguri dupa Bucovina Rock Fest

bucovina rock castle [800x600]

Cel puţin 20 de participanţi la festivalul de rock din şanţul Cetăţii de Scaun sunt vizaţi de cercetările procurorilor DIICOT u aceştia au fost prinşi de poliţişti deţinând ori consumând, după caz, droguri de mare risc, droguri de risc sau doar substanţe cu efect psihotropic (etnobotanice)

Ecourile ediţiei a III-a a festivalului de rock Bucovina Rock Castle nu s-au stins, la o săptămână de la închiderea manifestării culturale găzduită de şanţul Cetăţii de Scaun a Sucevei. A fost un record de spectatori – peste 10.000 în cele trei zile de festival, au fost trupe cu prestigiu, dar a fost şi un alt fel de record, mai puţin lăudabil. In urma sesizărilor ori a acţiunilor în flagrant desfăşurate de poliţişti, la Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au fost înregistrate un număr de 8 dosare penale privind traficul de droguri. Procurorul şef al DIICOT Suceava, Cristina Lăcrămioara Jaba, a explicat că aproximativ 20 de persoane sunt în cercetare în cele opt dosare penale deschise la Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri sub aspectul deţinerii şi consumului de droguri dintre cele mai diverse, de la droguri de mare risc, la cele de risc, sau substanţe psihotrope, acestea din urmă fiind cunoscute mai ales sub denumirea de etnobotanice. Produse sintetizate precum marijuana dar şi cannabis ori haşiş au fost descoperite asupra unora dintre rockerii veniţi să petreacă la Suceava, înainte, în timpul şi după festivalul Bucovina Rock Castle. Toate substanţele confiscate au fost trimise către Laboratorul Interjudeţean de Expertize Criminalistice Iaşi, acolo urmând să se stabilească natura lor şi funcţie de rezultate să se ia măsurile legale împotriva deţinătorilor. Conform Legii 143/2000, articolul 2, cultivarea, produ-cerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. Iar dacă faptele prevăzute anterior au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Elevii Teodor Cârloanță și Marian Nicolay Ionescu, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan

Marian Nicolay Ionescu a obținut Mențiune acordată de Ministerul Educației și elevii Teodor Cârloanță, Amalia …

One comment

  1. Astea sunt adunăturile de rock -ari pe baniii publici.Si restul cîte au mai fost nu se mai spune……jale mare,bețivi,alcoolici,….