In ultima săptămână, în toată ţara au fost confirmate 80 de cazuri de rujeolă. 21 sunt din Suceava

22/02/20 ora:8:59am

Încă 80 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în București și 10 judeţe din România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la aproape 19.500, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 21 februarie, este de 19.461, din care 64 de decese.

Astfel, în ultima săptămână, au fost raportate 21 de cazuri nou confirmate în Suceava, 19 în Satu Mare, 16 în Neamț, 7 în Timiș, 6 în Maramureș, 3 în Sălaj, câte 2 în București, Arad și Iași, respectiv câte un caz nou în Hunedoara și Sibiu.

Această situaţie, în care judeţul Suceava raportează cel mai mare număr de îmbolnăviri de rujeolă se repetă de săptăm=ni bune, singura explicaţie fiind numărul mare de copii nevaccinaţi din judeţ.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.