Friday , April 26 2024

Elevul bătut de la Scoala “Bogdan Vodă” din Rădăuţi a fost externat pe bază de semnătură, chiar dacă medicii aveau suspiciuni de hemoragie intracraniană

Conducerea ISJ a solicitat investigarea cazului de către Comisia pentru combaterea violenţei în şcoalăScoala Bogdan Voda, nr. 5, Radauti

Noi detalii ies la iveală în urma scandalului declanşat la Scoala Gimnazială “Bogdan Vodă” din Rădăuţi, unde un elev de clasa a VI-a a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean. Se pare că băiatul în vârstă de 12 ani a fost internat la secţia de Neurochirurgie de către un aparţinător şi a fost externat pe bază de semnătură, chiar dacă medicii aveau suspiciuni de hemoragie intracraniană. Reprezentanţii Direcţiei ­Ge­nerale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au declarat că instituţia nu poate interveni în acest caz, deoarece ambii copii au reprezentanţi legali iar DGASPC nu poate ataca voinţa părinţilor.

In acest context, conducerea Inspectoratului Scolar s-a văzut nevoită să deschidă o anchetă la această unitate de învăţământ, inspectorul şcolar Daniela Răileanu verificând această şcoală chiar în cursul zilei de ieri. “Conform atribuţiilor ISJ, Ordinul nr. 5.550 din 5 octombrie 2011, care prevede că Inspectoratul Scolar controlează, monitorizează şi evaluează calitatea managementului unităţilor de învăţământ, conducerea ISJ a solicitat conducerii şcolii investigarea cazului de către Comisia pentru combaterea violenţei în şcoală, analiza raportului acestei comisii în Consiliul de Administraţie şi în Consiliul Profesoral al unităţii şi informarea ISJ cu privire la deciziile conducerii şcolii legate de acest incident”, a menţionat conducerea Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacţiei cotidianului nostru.

După cum v-am informat şi în numărul precedent, un grup de părinţi ai căror copii învaţă la Scoala “Bogdan Vodă” din Rădăuţi sunt revoltaţi împotriva directorului acestei unităţi de învăţământ pentru că nu ia niciun fel de măsură împotriva comportamentului ­i­nadecvat al unora dintre elevi. Totul a culminat luna trecută, când un elev din clasa a VI-a, Ciprian G., a fost bătut de colegul său de clasă, Nicolae N. Se pare că incidentul nu a fost doar o neînţelegere între doi elevi de clasa a VI-a, pentru că victima a ajuns la secţia de Terapie Intensivă a spitalului sucevean cu diagnosticul de traumatism cranio-facial, contuzie epicraniană în regiunea zigomatică stângă, toate acestea fiind dobândite în urma unei agresiuni. Nici faptul că elevul a primit scutire medicală până pe data de 22 decembrie, exact înaintea vacanţei de Crăciun, nu a constituit pentru directorul Petru Nicuţă un motiv destul de ­pu­ternic pentru a sancţiona acest incident. (Cristina RUSTI)

 

Vezi si

Elevii Teodor Cârloanță și Marian Nicolay Ionescu, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan

Marian Nicolay Ionescu a obținut Mențiune acordată de Ministerul Educației și elevii Teodor Cârloanță, Amalia …

3 comments

  1. Pe de altă parte nici directorul nu poate fi tras la răspundere ptr educația deficitara data de părinți copiilor lor.Diriginta este mult mai responsabila intre copii respectivi exista un conflict mai vechi ,de ce nu a mediat ,de ce nu a anunțat părinții copiilor?

  2. Atat valoreaza viata unui copil – adica zero -pentru directorii de scoli numiti pe criterii politice-exact cum s-a exprimat o nesimtita din parlament mai acum ceva ani in urma: ,, ciocul mic ca acum suntem noi la putere ” .Si dorm linistiti jigodiile !!!!!!

  3. Directorul sa fie demis,sunt o gramada de probleme in acea scoala ,directorul nu se implica CUM AR TREBUI.Totul se renoveaza si se cumpara din banii parintilor ,pana si topurile de hartie sunt cumparate de parinti.De disciplina si organizare, curatenie ce sa mai vorbim?!In schimb a interzis accesul parintilor in scoala , ce are de ascuns??DEMITERE ,SA RAMANA ADJUNCTUL, ESTE UN OM CAPABIL CARE AR PUTEA REALIZA MULTE ,DAR NU ARE LOC DE NENEA.