Friday , April 26 2024

Doi elevi au fost eliminaţi, ieri, de la prima proba scrisă a BAC-ului

bacalaureat

Doi candidaţi au fost eliminaţi din examen deoarece s-au găsit asupra lor telefoane mobile u în total, la prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat au fost înscrişi 5.925 de candidaţi, din care s-au prezentat 5.618 u dintre aceştia 308 au fost absenţi u alţi doi candidaţi urmau să susţină în cursul după-amiezii de ieri proba scrisă la limba şi literatura română cu subiectul de rezervă deoarece au întârziat la examen

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut ieri,1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română din cadrul examenului de Bacalaureat. La proba E din cei 5.925 de elevi care s-au înscris au fost prezenţi 5.618 elevi. Au lipsit de la această probă un număr de 308 elevi, doi au fost eliminaţi din examen, deoarece au fost găsite asupra lor telefoane mobile. Alţi doi candidaţi urmau să susţină în cursul după-amiezii de ieri proba scrisă la Limba şi Literatura Română cu subiectul de rezervă, deoarece au întârziat la examen din motive obiective. Un elev de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, care a fost şcolarizat în învăţământul de masă la domiciliu a susţinut proba acasă. Si 10 absolvenţi ai Liceului Tehnologic Special din localitatea Bivolărie, care aveau deficienţe de auz au susţinut examenul în prezenţa unui interpret al limbajului mimico-gestual.
La proba scrisă de Limba Română elevii au primit trei subiecte notate cu 30 de puncte fiecare. Varianta de subiecte extrasă pentru proba scrisă la Limba şi Literatura Română de la a fost cea cu numărul 7.
Subiectele au fost diferite, în funcţie de profilul urmat de către elevi. Astfel, au fost subiecte pentru Filiera Teoretică-Profil umanist, Filiera Vocaţională-Profil pedagogic Limba şi Literatura Română şi alte subiecte pentru Filiera Teoretică-Profil real, Filiera tehnologică, Filiera vocaţională-toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic).
La profilul Real, elevii au primit la primul subiect un text- «Scrinul negru» de George Călinescu, pe baza căruia au avut de tratat câteva cerinţe. La subiectul II, au avut de realizat un text argumentativ despre « alegerea unui model în viaţă », iar la subiectul III au avut de ales o poezie din lirica lui Tudor Arghezi, Lucian Blaga sau Ion Barbu, în scopul realizării unui eseu până la 3.000 de cuvinte.
La profilul Uman, la subiectul I, pe baza textului “Accidentul” de Mihail Sebastian, elevii au trebuit să răspundă unor cerinţe asemănătoare celor de la profilul Real. La subiectul II au avut de realizat un text argumentativ despre importanţa jurnalului în viaţa unui adolescent, iar la subiectul III au avut de argumentat simbolismul.
Ieşiţi din sălile de examen, elevii au spus că nu se aşteptau ca la al treilea subiect să primească poezia. «Nu ne aşteptam la poezie, ci la roman, însă a fost bine până la urmă. Nu a fost nimic care să nu poată fi rezolvat. A fost mai uşor ca la simulare, deşi mă aşteptam să fie mai greu. Sper să iau un 7 sau 8», a declarat Roxana Abutnăriţei, elevă a Colegiului Naţional «Mihai Eminescu» din Suceava. Un alt elev, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş“ a spus: “Nu mi s-a părut atât de greu, însă ne-am bazat mai mult pe roman şi pe nuvelă”.
Candidaţi au susţinut proba de la Limba şi Literatura Română sub supravegherea camerelor video şi a doi asistenţi prezenţi în sală. Intrarea în sălile de examen s-a făcut mai devreme, la 8.30.
Bacalaureatul continuă cu proba la Limba şi Literatura Maternă, pe 3 iulie cu proba obligatorie a profilului şi pe 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării. (G.G.)

Vezi si

Elevii Teodor Cârloanță și Marian Nicolay Ionescu, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan

Marian Nicolay Ionescu a obținut Mențiune acordată de Ministerul Educației și elevii Teodor Cârloanță, Amalia …

2 comments

  1. ha, ha, ha…si ce ar insemna sa fie “ingaduitori” supraveghetorii? e examen sau cacealma?

  2. Poate trebuia mai multi dar tb. sa fie ingaduitori supraveghetorii.