Deputatul sucevean Ioan Bălan, ales vicepreședinte al PNL, coordonator al Regiunii Nord-Est

19/06/17 ora:8:03am

Consiliul Național de Coordonare (CNC) al PNL s-a întrunit, duminică, la Romexpo, pentru a alege Biroul Executiv, secretarul general, trezorierul, membrii Comisiei de Arbitraj (CA) și membrii Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC).nelu balan 1

Lucrările Consiliului Național de Coordonare au fost deschise de președintele PNL, Ludovic Orban, în sală fiind prezenți 1.220 de delegați. Deputatul de Bistrița Robert Sighiartău a fost ales, în cadrul Consiliului Național de Coordonare (CNC), secretar general al Partidului Național Liberal. De asemenea, liberalii și-au ales cei patru prim-vicepreședinți. Secretarul general a fost propus de președintele PNL, Ludovic Orban. Sighiartău a fost ales secretar general al PNL cu 1.615 voturi. Ilie Bolojan (Bihor) a fost ales prim-vicepreședinte pe strategii politice, cu 1.292 de voturi, iar Raluca Turcan (Sibiu) cu 1.161 de voturi a fost aleasă prim-vicepreședinte pentru comunicare. Iulian Dumitrescu (Prahova) a fost ales prim vicepreședinte pentru mediul de afaceri și societate civilă — cu 1.264 de voturi, iar Mircea Hava (Alba) prim-vicepreședinte pe relații internaționale — cu 1.329 de voturi.

Pentru funcția de vicepreședinte coordonator al Regiunii Nord-Est au candidat Ioan Bălan și Marius Bodea, deputatul sucevean obținand o victorie categorică (75% din voturile exprimate)  în fața contracandidatului ieșean. Trebuie remarcat faptul că deputatul Ioan Bălan este singurul sucevean care a candidat și caștigat un post în conducerea centrală a PNL, în condițiile în care delegația suceveană a fost cea mai numeroasă la congresul partidului, iar organizația bucovineană este considerată cea mai puternică din țară.

Iata lista  celor 16 vicepreședinți alesi ieri.  : Vlad Nistor — vicepreședinte pe politică externă, apărare și siguranță națională; Dan Leoreanu, — vicepreședinte pe administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene și dezvoltare regională; Ben-Oni Ardelean — vicepreședinte pe justiție și drepturi cetățenești; Florin Cîțu — vicepreședinte pe buget, politici fiscale, familie și protecție socială.

Sulfina Barbu a fost aleasă vicepreședinte pe sănătate, muncă, familie și protecție socială.

Dan Motreanu a fost ales vicepreședinte pe educație, cercetare, tineret, sport, cultură, culte și minorități; Adrian Oroș — vicepreședinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură; Virgil Guran — vicepreședinte pe infrastructură de transport, comunicații și societate informațională.

Pentru regiunea Nord-Est a fost ales vicepreședinte Ioan Bălan, pentru Sud-Est — Victor Paul Dobre, pentru Sud Muntenia — Răducu Filipescu, pentru Sud-Vest Oltenia — Gigel Știrbu, pentru Vest — Gheorghe Falcă, pentru Nord-Vest — Lucian Bode, pentru Centru — Florin Roman, iar pentru București-Ilfov — Marian Petrache.

congres pnl

Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL sâmbătă, în cadrul congresului partidului desfășurat la Romexpo. Potrivit anunțului oficial, Orban a obținut 3.518 voturi, în vreme ce contracandidatul său, Cristian Bușoi, a primit abia 952 de voturi., în timp ce 34 de voturi au fost declarate nule. Rezultatul votului a fost primit cu aplauze și urale de de­-legații PNL prezenți la congres. (T.V.)

 

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. TATY 19/06/2017 la ora 7:22 -

    NESTIREA ZILEI! LA DREPT VORBIND, CHIAR NU ERA CLAR CA VA CASTIGA ORBAN SI CA BALAN SI-A FACUT CARTILE, LA FEL CA SI CEILALTI DIN SIAJUL INCROPIT A NOULUI SEF PNL?