Friday , April 26 2024

De luni începe reevaluarea Spitalului Județean, în vederea reacreditării

In cursul săptămânii viitoare, unitatea spitalicească suceveană va fi luată la puricat de Comisia Națională de Acreditare. Aceste verificări sunt necesare în vederea păstrării nivelului de competență II A. Auditul intern derulat în secțiile spitalului a scos la iveală câteva neajunsuri, dar nu grave, după cum susține medicul Mihai Ardeleanu, purtător de cuvând în cadrul Spitalului Județean Suceava  

spital

Incepând de luni, 21 august, Spitalul Jude­țean Suceava va fi luat la verificări amănunțite de către reprezentanți ai Comisiei Naționale de Acreditare, verificări care se vor derula pe tot parcursul săptămânii viitoare. Rezultatele acestui control sunt foarte importante, de ele depinzând dacă spitalul își va păstra nivelul de competență II A, obținut în urma evaluării de acum cinci ani. La începutul acestei luni, conducerea unității spitalicești sucevene a derulat un audit intern, rezultatele nefiind chiar în proporție de 100% pe placul conducerii. “In fiecare secție mai există neajunsuri, dar nu majore. Sperăm ca evaluatorii să considere că îndeplinim condițiile necesare păstrării acestui calificativ”, consideră medicul Mihai Ardeleanu, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. După cum v-am informat și în numerele precedente, Spitalul Județean de Urgență Suceava va fi ­reeva­­luat în cursul săptămânii viitoare de Comisia Na­­țională de Acreditare, în vederea reacreditării. In această perioadă, la unitatea spitalicească suceveană s-a desfășurat o pre-vizită, care se va încheia în cursul zilei de astăzi, 18 august, ur­mând ca de pe data de 28 august să aibă loc o post-vizită, când vor fi remediate eventualele probleme ce vor fi identificate în timpul vizitei Comisiei Naționale de Acreditare.

SJU Suceava a fost evaluat în urmă cu cinci ani cu nivelul de competență II A. In cursul săp­tă­mânii viitoare, Spitalul Județean va fi reevaluat în vederea păstrării acestui calificativ, însă acum totul este mult mai dificil comparativ cu cinci ani în urmă deoarece toate criteriile s-au schimbat. Fiecare secție din cadrul spitalului va primi un punctaj, creându-se astfel o ierarhie.

Acreditarea spitalelor este obligatorie, întrucât spitalele care nu solicită demararea procedurii de acreditare nu vor mai primi fonduri de la buget. Nu este o procedură simplă și costă mulți bani, fapt menționat și accentuat de conducerea spitalului sucevean. Având în vedere că nivelul taxei de acreditare și al taxei de reevaluare este de 240 lei/pat, valabil pentru cinci ani, cât durează un ciclu de acreditare conform legii, acreditarea unui spital de talia celui sucevean, care are peste 1.200 de paturi, ar ajunge până la circa 100.000 de euro. Exceptând efortul financiar al celei mai mari unități spitalicești din județ, pentru a se ajunge în această fază a reacreditării s-a muncit foarte mult, cadrele medicale, cât și personalul auxiliar depunând un efort deosebit. Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor este organ colegial de conducere și este formată din șapte membri, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Guvernului, Academiei Române, Colegiului Medicilor din România, Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Elevii Teodor Cârloanță și Marian Nicolay Ionescu, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan

Marian Nicolay Ionescu a obținut Mențiune acordată de Ministerul Educației și elevii Teodor Cârloanță, Amalia …