Cinci firme din Suceava vor să construiască platforma betonată pentru autobuzele electrice ale TPL

18/10/18 ora:6:45am

ConBucovina, Euro Est, Fibracis, Florconstruct și SUCT au depus oferte pentru a realiza platforma betonată pentru divizia de transport  electric a TPL  

Cinci oferte au fost depuse pentru realizarea proiectului și a lucrărilor aferente platformei betonate pentru divizia de transport electric a TPL. Anunțul a fost făcut ieri, în conferință de presă, de către primarul Ion Lungu, care a precizat că toți cei cinci ofertanți care s-au înscris sunt asocieri de firme cu constructori doar din Suceava: ConBucovina, Euro Est, Fibracis, Florconstruct și SUCT.

«Mă bucură faptul că sunt cinci oferte depuse de firme sucevene, ne dorim ca în luna noiembrie să depunem acest proiect pe „mobilitate urbană”, pentru achiziționarea de autobuze electrice», a declarat Ion Lungu. Din acest punct de vedere, edilul a spus că este un motiv de bucurie, dar a făcut trimitere din nou la lipsa forței de muncă de pe piața locală și a demonstrat-o cu un recent ­e­xemplu: firma din Ipotești care și-a adjudecat licitația de reabi­litare a spațiului din zona statuii ecvestre a domnitorului Ştefan cel Mare a fost nevoită să apeleze la muncitori din Ucraina.

Referitor la proiectul de achiziționare de autobuze electrice (finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4), Ion Lungu a spus că la întâlnirea de săptămâna trecută a Asociației Municipiilor din România, care a avut loc la Oradea, unii primari de municipii au propus să amâne depunerea proiectelor până la 30 iunie 2019. „M-am opus vehement, alături de alți colegi, pentru că deja a mai fost amânată o dată această depunere de proiecte, iar dacă sunt orașe care nu și-au făcut documentația, este problema lor”, a declarat Ion Lungu. El a explicat că municipalitatea suceveană a insistat, iarna trecută, ca termenul pentru depunerea ­do­cu­men­tațiilor în vederea accesării finanțării să fie 30 iunie 2018, dar în urma unor discuții s-a convenit ca municipiile reședință de județ să poată depune proiectele până la data de 31 decembrie 2018. „Sunt acum primari de municipii care vor amânarea termenului de depunere a acestei documentații până pe 30 iunie 2019. N-am fost de acord și sper să se țină cont de acest lucru pentru a aduce cât mai repede aceste autobuze electrice la Suceava”, a declarat Ion Lungu. (D.P.)