Podul din Marginea a inceput sa se dezmembreze. Mari probleme si la podurile din Solca si Vicovu de Sus

6/02/19 ora:10:45am

Mai multe poduri de pe drumurile naționale din Suceava s-au degradat în timpul iernii din cauza sării folosite pentru deszăpezire. Imagini cu  podul dezmembrat pe DN 17A, între localitățile Marginea și Sucevița, și altul care pune în pericol siguranța localnicilor din Solca, au fost postate pe facebook. Mai multe fotografii care arată cât de gravă este starea unui pod situat pe Drumul Național 17 A. între localitățile Marginea și Sucevița, au fost postate pe facebook, pe un grup de trafic din județul Suceava. 
Fotografiile ilustrează starea deplorabilă a balustradelor de protecție ale podului, pe un sens de mers aceastea fiind mâncate de rugină, rupte și în pericol să cadă în apă.
Autoritățile au instalat panouri de limitare a vitezei la 30 de km la oră, situate pe intrările pe pod și spun că problema este una veche, podul are nevoie de o reparație capitală, expertiza acestuia și scoaterea la licitație a lucrărilor fiind programate pentru anul 2019.

„Podul este unul foarte vechi. Nu este problemă numai aici la Sucevița, mai avem probleme și la Vicovu de Sus, la Solca, aceeași problemă a fost și la Milișăuți: podurile sunt din anii `60 – `64 și toate podurile acestea ar trebui să intre în reabilitare. Pentru a intra în reabilitare s-au făcut o serie de expertize, o parte s-au terminat și urmează licitații iar o altă parte așteptăm expertizele pentru că fără expertize nu putem face nimic. Toate lucrările depind de Regionala de la Iași. Noi o să încercăm să facem o cosmetizare, dar nu asta este soluția. Trebuie făcute reparații capitale”, a declarat pentru Mediafax șeful Secției Drumuri Naționale Suceava, Cristian Huțanu.
Conducerea Secției Drumuri Naționale Suceava spune că problemele au apărut din cauza materialelor antiderapante care sunt folosite pentru deszăpezire, într-o situație gravă fiind și un pod aflat în interiorul localității Solca, pe DN 2E, unde trotuarele se află într-o stare avansată de dregradare.
„La toate podurile, din cauza cantităților mari de sare care cu care se acționează pe timp de iarnă, avem probleme cu trotuarele. Facem tot posibilul pentru a asigura siguranța participanților în trafic, dar probleme există. Avem probleme mari la intrare în Solca, unde este un pod cu trotuare periculoase, sunt pline de gropi. Am pus și acolo panouri de avertizare și limitare a vitezei, dar trebuie găsite soluții rapid”, a mai spus șeful Secției Drumuri Naționale Suceava, Cristian Huțanu.