16 infracțiuni rutiere constatate în doar două zile de polițiștii din Marginea

19/09/18 ora:10:34am

Peste 20 de polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea au acționat timp de două zile, pe 15 și 16 septembrie, pentru creșterea gradului de siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere. Acțiunea a vizat în principal respectarea ­le­gislației rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au acționat  pe raza de competență pentru prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală și contravențională, asigurarea vizibilității elementului polițienesc pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement și combaterea accidentelor și blocajelor rutiere pe principalele artere de circulație cu risc accidentogen ridicat, cât și pe străzile secundare.

Au fost testați cu aparatul etilotest 65 de conducători auto.

În cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant 16 infracțiuni, toate la regimul circulației rutiere. De asemenea, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.190 lei.

Totodată, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare, din care 1 pentru lipsă RCA și 1 pentru lipsă ITP.

Tot în cadrul acțiunii au fost ridicate și 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

O patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pe 15 septembrie, pentru control, pe DJ 209K, din comuna Volovăț, mopedul condus de un localnic de 18 ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar mopedul nu este înregistrat sau înmatriculat, numărul fiind atribuit unui alt moped. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de condu­cere” și „punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat și cu număr fals”.

În aceeași zi, la ora 20.20, un echipaj de poliție din Marginea a oprit pentru control pe un DC neclasificat din satul Țibeni, comuna Satu Mare, mopedul fără număr de înregistrare condus de un bărbat de 24 de ani, din comuna Dornești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul neînregistrat”, „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

A doua zi, în jurul orei 22.20, polițiștii din Marginea au oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat, denumit popular „spre Vad”,  din comuna Volovăț, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (O.S.)