100 de kilograme de chihlimbar, descoperite de polițiștii de frontieră la Ulma

23/07/19 ora:7:49am

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Brodina  cercetează o femeie din județul Suceava pentru complicitate la contrabandă în formă agravantă, care a fost depistată  duminică noaptea la frontiera verde cu aproximativ 100 kg de pietre semiprețioase, posibil chihlimbar. Mai mulți complici ai femeii au fugit înapoi peste graniță, în Ucraina,  la apariția polițiștilor de frontieră. Pe piața neagră,  un kilogram de chihlimbar se vinde cu sume cuprinse între 2.000 și 4.000 de euro, în funcție de calitate 

În data de 21.07.2019, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră ­Bro­dina, județul Suceava, au observat, la aproximativ 300 metri de linia de frontieră, mai multe persoane care transportau,  spre localitatea Ulma, colete voluminoase.

Persoanele au fost somate verbal de către polițiștii de frontieră, însă nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. Polițiștii de frontieră au identificat la fața locului o femeie, cetățean român, H.A., în vârstă de 30 de ani, domiciliată pe raza jud. Suceava, care nu-și justifica prezenta în zonă, precum și patru colete voluminoase, despre care femeia a declarat că-i aparțin. S-a luat măsura conducerii persoanei împreună cu bunurile respective la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

 

 

În urma examinării coletelor, polițiștii de frontieră au des­coperit aproximativ 100 kg de pietre de diferite dimensiuni, forme și culori, posibil chihlimbar, a căror valoare s-ar ridica la suma de 100.000 lei.

 

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării și urmează să fie trimise spre expertizare la un laborator de specialitate, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Trebuie menționat faptul că, pe piața neagră, un kilogram de chihlimbar se vinde cu sume între 2.000 și 4.000 de euro, în funcție de calitatea și claritatea pietrelor. (O.S.)