Friday , April 26 2024

Tigări de contrabandă de 50.000 de lei găsite de polițiști în mașina unui tânăr din Zvoriștea

Soferul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Oamenii legii i-au confiscat țigările în valoare de 50.000 de lei, precum și suma de 30.000 de lei pe care o avea asupra sa

contrabanda

La data de 23 iunie 2017, la ora 09.20, un echipaj de poliție a oprit pentru control în trafic DJ 29A, pe raza localității Zvoriștea, autoturismul Volkswagen Bora condus de Ilie Florin Cojocariu, de 22 de ani, din localitate. Polițiștii au făcut un control asupra autovehiculului, ocazie cu care s-a constatat că pe bancheta din spate și în portbagajul mașinii se aflau mai multe cutii, învelite în folie de culoare închisă. Acesta a declarat faptul că în interiorul mașinii se mai regăsesc și aproximativ 20.000 de lei, bani pe care îi are de la părinții săi. Ulterior s-a procedat la controlul corporal al tânărului, fiind găsit în buzunarul din dreapta un portofel și în cel din stânga o sumă de bani, acesta declarând faptul că are aproximativ 3.000 lei.

Având în vedere aceste împrejurări, precum și faptul că existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, s-a luat legătura cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Ilie Florin Cojocariu și autoturismul condus de acesta fiind duși la IPJ Suceava, în vederea continuării verificărilor.

Oamenii legii au găsit și confiscat 4.480 de pachete cu țigări marca Rothmans, cu timbre fiscale de Ucraina, suma de 26.900 de lei, despre care suspectul a declarat că îi aparține mamei sale, și suma de 3.326 de lei, bani despre care a spus că sunt ai săi.

Mașina folosită la transportul țigărilor de contrabandă a fost indisponibilizată la sediul poliției, marfa a fost confiscată, paguba fiind estimată la aproximativ 50.000 de lei. Tânărul de 22 de ani a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând să fie prezentat Judecătoriei Suceava cu propunere de luare a măsurilor preventive. (D.Z.)

 

Vezi si

Elevii Teodor Cârloanță și Marian Nicolay Ionescu, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan

Marian Nicolay Ionescu a obținut Mențiune acordată de Ministerul Educației și elevii Teodor Cârloanță, Amalia …