Actriţa americană de origine maghiară Zsa Zsa Gabor, în vârstă de 93 de ani, internată în urma unor complicaţii apărute după intervenţia chirurgicală de înlocuire a articulaţiei unui şold, a chemat un preot, duminică, în camera ei de spital, pentru a primi ultima împărtăşanie, informează AFP.
“Actriţa Zsa Zsa Gabor a vorbit cu un preot şi nu se simte prea bine. Este în stare gravă. A cerut să vadă un preot şi a primit ultima împărtăşanie”, a declarat John Blanchette, purtătorul de cuvânt al artistei.
Zsa Zsa Gabor şi-a petrecut “cea de-a 24-a aniversare a căsătoriei sale, sâmbătă, în spitalul în care a fost operată (vineri) pentru îndepărtarea unui cheag de sânge”, a precizat John Blanchette.
Soţul actriţei, Frederic von Anhalt, “se află alături de ea. Este un moment dificil pentru familie”, a adăugat aceeaşi sursă.
Zsa Zsa Gabor a căzut din pat pe 17 iulie, încercând să se întindă pentru a răspunde la telefon, în timp ce se uita la emisiunea ei de televiziune preferată. La două zile după accident, venerabila actriţă a suportat cu bine o intervenţie chirurgicală de înlocuire a articulaţiei unui şold. Zsa Zsa Gabor a fost externată pe 11 august, după patru săptămâni de spitalizare, însă a trebuit să fie din nou internată, după două zile, din cauza unor complicaţii generate de formarea unor cheaguri sangvine.
Zsa Zsa Gabor este ultima supravieţuitoare dintre cele trei surori Gabor, ale căror cariere au strălucit în industria de divertisment. Zsa Zsa Gabor, desemnată Miss Ungaria în 1936, s-a mutat la Hollywood pentru a deveni actriţă şi a jucat în multe lungmetraje şi seriale de televiziune. Cunoscută pentru rolurile din “Moulin Rouge” (1952), regizat de John Huston, şi din “Stigmatul răului/ Touch of Evil” (1958), de Orson Welles, Zsa Zsa Gabor a devenit celebră mai ales pentru coafurile şi ţinutele ei spectaculoase, dar şi pentru cele nouă căsătorii ale sale.
Zsa Zsa Gabor a fost victima unui accident de automobil grav în 2002, în urma căruia a rămas parţial paralizată. Actriţa de origine maghiară a suferit şi un atac cerebral, în 2005.