Wednesday , October 4 2023

Zelenski, ovaționat după discursul de la festivalul de la la Cannes: „Sunt sigur că dictatorul va pierde!”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut un discurs în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes. El a intrat prin legătură video de la Kiev, moment în care întreaga sală a l-a aplaudat și ovaționat, ridicându-se în picioare.

Așa cum ne-a obișnuit, președintele ucrainean, la bază actor, și-a adaptat discursul ocaziei. El a făcut mai multe referiri la filme celebre. Printre ele, „Dictatorul” al lui Charlie Chaplin, o satiră la adresa lui Adolf Hitler și a nazismului, făcut în 1940, înainte ca America să intre în Al Doilea Război Mondial. Discursul de la final rămâne până în zilele noastre unul dintre cele mai bune din cinematografie.

Zelenski a amintit și de „Apocalypse Now” al lui Francis Ford Copola și a comparat războaiele și dictatorii din cele două filme cu ceea ce trăiește Ucraina acum, potrivit Hollywood Reporter.

El le-a cerut celor din lumea cinematografiei să nu stea pasivi: „Cei mai brutali dictatori ai secolului 20 au iubit cinemaul”. Din filmul lui Copola, Zelenski a citat celebra replică „Ador mirosul de napalm dimineața” și a subliniat că bombele rușilor au început să pice pe sol ucrainean tot într-o dimineață.

„Avem nevoie de un nou Chaplin care să arate că cinematograful de astăzi nu este prost”, a spus el, citând în continuare din celebra peliculă: „Ura va dispărea în cele din urmă și dictatorii vor muri. Suntem în război pentru libertate”.

„Sunt sigur că dictatorul va pierde. Vom câștiga acest război. Glorie Ucrainei!”, și-a încheiat Zelenski intervenția.

Vezi si

Filme și seriale noi în luna octombrie pe Netflix

În luna octombrie Netflix propune o listă de filme și seriale noi pe care nu …