Thursday , September 29 2022

Zelenski ar putea vorbi la Gala Oscar. Sean Penn amenință că își distruge trofeele în public dacă președintele Ucrainei nu va fi invitat video

Preşedintele ucranean Volodimir Zelenski poartă negocieri pentru a interveni duminică seara, prin videoconferinţă, la Gala Oscarurilor, cea mai strălucitoare ceremonie de la Hollywood, în contextul în care Academia de cinema americană vrea o seară destinsă, în vederea recuceririi audienţei, care să se concentreze asupra celei de a şaptea arte, dar care nu o poate face din cauza războiului rus din Ucraina, dezvăluie tabloidul american The New York Post, relatează AFP.

Fostul actor, în vârstă de 44 de ani, devenit un star în ţara sa în urma serialului ”Servitorul poporului”, ar putea lua cuvântul fie în direct, pe ecrane, aşa cum a făcut-o în parlamentele mai multor ţări din Occident, fie printr-un mesaj preînregistrat.

Participarea sa la ceremonie a fost sugerată de umorista Amy Schumer, una dintre cele trei prezentatoare ale celei de-a 94-a ediţii a Oscarurilor. Însă ideea acestei intervenţii nu se bucură de unanimitate în Academia de cinema americană.

Producătorul serii, Will Packer, a preferat să nu se exprime asupra subiectului şi a promis o intervenţie cu privire la Ucraina ”delicată şi naturală”. Colega lui Amy Schumer, Wanda Sykes, chiar a dat-o în bară. ”Nu este un pic ocupat, în acest moment, Volodimir Zelenski?”, a întrebat ea.

Cu scopul de a-şi recâştiga audienţa, aflată în cădere liberă de mai mulţi ani, organizatorii Oscarurilor mizau pe o gală plină de bucurie, concentrată asupa puterii şi iubirii celei de-a şaptea arte şi voiau să evite să transforme emisiunea într-o tribună a contestării politice, aşa cum a fost uneori, în timpul mandatului lui Donald Trump.

Pe de altă parte, nici perspectiva de a vedea milionari în ţinută de seară făcând schimb de laude şi tofee în timpul războiului care face ravagii în Ucraina, fără să spună un cuvânt despre el, nu este de susţinut.

Sean Penn îşi va distruge în public cele două statuete Oscar dacă Academia de Film nu-i va permite lui Volodimir Zelenski să vorbească la gala din această noapte. A spus-o el însuşi la CNN, unde i-a îndemnat pe participanții la ceremonie să boicoteze evenimentul, relatează Digi24.

Sean Penn, actor și regizor: Nu există lucru mai important pe care-l poate face Academia americană de Film decât să-i ofere (lui Zelenski, n.red.) ocazia să ne vorbească nouă, tuturor (la ceremonia Oscarurilor, n.red.). Din ce înţeleg eu, s-a luat decizia să nu fie permis acest lucru. Dacă se va întâmpla asta, cred că va fi cel mai dezgustător moment din istoria Hollywood-ului şi sper să nu se întâmple aşa ceva. Dacă se va ajunge la aşa ceva, eu îmi voi distruge trofeele în public. Aceste momente pot reprezenta sfârşitul visului pentru copiii noştri… Cu toate acestea, Ucraina va câştiga lupta! Din punctul meu de vedere, nu există nicio îndoială în această privinţă. Ucraina va câştiga lupta, iar întrebarea care se pune este unde vom fi noi în acel moment.

Vezi si

A murit Coolio, rapperul care a câștigat un premiu Grammy. Avea 59 de ani (VIDEO)

Rapperul american Coolio, cunoscut mai ales pentru hiturile “Gangsta’s Paradise” și “Fantastic Voyage”, a murit …