Sunday , April 14 2024

Trupa AC/DC se reuneste si lanseaza noi piese: "Are You Ready?"

Trupa australiana AC/DC a anuntat, intr-un mesaj publicat pe Instagram, ca revine in muzica intr-o formula din care fac parte solistul Brian Johnson, basistul Cliff Williams si bateristul Phil Rudd.

“Are You Ready?” (Sunteti pregatiti, n.red.), a fost mesajul – referire la piesa de pe “The Razor’s Edge” (1990) – care a insotit o fotografie cu noua trupa.
Lineup-ul este alcatuit din Johnson (voce), Williams (bas), Rudd (tobe), Stevie Young (chitara ritmica) si Angus Young (chitara).
Speculatii privind revenirea trupei pe scena au aparut in urma cu doi ani, insa AC/DC a dat indicii in acest sens in ultimele zile, publicand diverse clipuri online.
Cel mai recent album AC/DC a fost lansat in 2014, “Rock or Bust”.
Brian Jonhson s-a retras din grup in 2016, din cauza unor probleme de sanatate. In turneul “Rock or Bust”, el a fost inlocuit de Axl Rose.
Rudd plecase din trupa in 2015, dupa ce a fost arestat, iar Williams si-a anuntat retragerea in 2016, cand a spus ca trupa este “un animal schimbat”.
In primavara lui 2019, inginerul grupului, Mike Fraser, a confirmat ca trupa s-a aflat in studio pentru inregistrari alaturi de Brian Johnson. El a spus ca noul album va fi “un fel de tribut adus lui Malcolm Young, la fel cum << Back in Black >> a fost un tribut pentru Bon Scott”.
Trupa AC/DC, infiintata la inceputul anilor 1970, a fost inclusa in Rock & Roll Hall of Fame in 2003. Albumele grupului, in randul carora se remarca “High Voltage” (1975), debutul discografic, “Highway to Hell” (1979), “Back in Black” (1980), “For Those About to Rock We Salute You” (1981), “The Razors Edge” (1990) si “Black Ice” (2008), au fost vandute in peste 200 milioane de copii pe plan mondial.

Vezi si

Creatorul de modă Roberto Cavalli a murit

Creatorul de modă Roberto Cavalli a murit vineri la Florența, la vârsta de 83 de …