Wednesday , February 21 2024

"Toy Story 3" – filmul de animatie cu cele mai mari încasari din istorie

.
“Povestea juc\riilor 3/ Toy Story 3”, o produc]ie Disney/Pixar, a devenit filmul de anima]ie cu cele mai mari încas\ri din istorie, dup\ ce a vândut, la nivel mondial, bilete în valoare de 920 de milioane de dolari, informeaz\ variety.com.
Filmul “Povestea juc\riilor 3/ Toy Story 3” a dep\[it astfel recordul anterior, stabilit de “Shrek 2” (2004), produs de Paramount/DreamWorks (919,8 milioane de dolari).
Produc\torii se a[teapt\ ca în acest sfâr[it de s\pt\mân\ filmul s\ dep\[easc\ pragul de încas\ri de 400 de milioane de dolari în America de Nord, devenind astfel a doua produc]ie Disney care reu[e[te acest lucru, dup\ “Pira]ii din Caraibe: Cuf\rul Omului Mort”, care, pe 7 iulie 2006, anun]a încas\ri de 423,6 milioane de dolari în cinematografele nord-americane.
Personajele din seria “Toy Story” au fost lansate în 1995 [i au devenit, în timp, unele din cele mai îndr\gite în toat\ lumea. Succesul se datoreaz\ echipei creative [i inovatoare de la Pixar, condus\ de John Lasseter [i Ed Catmull, [i echipelor de marketing [i distribu]ie din întreaga lume, a declarat pre[edintele Disney, Rich Ross, într-un comunicat.
În cea de-a treia parte a seriei, Woody, cowboy-ul, [i prietenii s\i din cutia de juc\rii sunt devasta]i de plecarea la colegiu a st\pânului lor, Andy. Dar când to]i vor fi “transfera]i” într-o gr\dini]\, eroii î[i vor da seama c\ problemele lor vor fi cu adev\rat mari. Copiii din gr\dini]\ nu se joac\ frumos cu juc\riile [i le ating cu degetele lor lipicioase. Ceva trebuie f\cut. Juc\riile se aliaz\ cu partenerul lui Barbie, Ken, cu un arici ce are aere de actor [i cu ursule]ul Lots-o’-Huggin’, care miroase a c\p[unele, pentru a evada.
Filmul este regizat de Lee Unkrich. Printre vedetele care dau voce juc\riilor se num\r\ Tom Hanks, Joan Cussack, Michael Keaton, Whoopi Goldberg [i Tim Allen.
Primul film al seriei a fost lansat în 1995, în timp ce al doilea a avut premiera pe marile ecrane în 1999. Primele dou\ filme din seria “Toy Story” au ob]inut împreun\ încas\ri de circa 847 de milioane de dolari pe plan mondial.
Datorit\ [i formatului 3D, “Toy Story 3” a devenit filmul Disney/Pixar cu cele mai mari încas\ri în prima zi de lansare din istorie, pe 18 iunie.
În cinematografele din afara Americii de Nord, filmul a ob]inut deja încas\ri de 518 milioane de dolari.
La nivel mondial, “Toy Story 3” ocup\ locul al patrulea în topul produc]iilor Disney din punct de vedere al încas\rilor, dup\ “Pira]ii din Caraibe – Cuf\rul Omului Mort”, de Gore Verbinski (1,066 milioane de dolari), “Alice în ]ara Minunilor”, de Tim Burton (1,024 milioane de dolari) [i “Pira]ii din Caraibe – La cap\tul lumii “, de acela[i Gore Verbinski (960,99 milioane de dolari).
Filmul “Toy Story 3” va fi lansat pe DVD [i Blu-ray pe 2 noiembrie.

Vezi si

Regizorul Martin Scorsese a primit Ursul de Aur pentru întreaga carieră, la Berlinală

Regizorul american Martin Scorsese a primit, marţi, la Festivalul de Film de la Berlin, Ursul …