Saturday , November 26 2022

Tenismenul Alexander Zverev, locul 4 mondial, investigat de ATP pentru violență domestică

Conducerea ATP a pornit luni o investigație cu privire la acuzațiile de violență domestică la adresa lui Alexander Zverev, locul 4 în clasamentul mondial. Câștigător al medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2021, germanul este suspectat că și-ar fi supus fosta parteneră, pe Olga Sharypova, la abuzuri fizice și emoționale, acuzații respinse de către Zverev.

Conform HotNews, fosta parteneră a oferit mai multe detalii în cadrul unui articol al revistei Slate din luna august, moment în care tenismenul a declarat că neagă în mod ”categoric și irevocabil” astfel de întâmplări. De asemenea, acesta a pornit o acțiune în justiție pentru defăimare.

Una dintre acuzații face referire la un presupus atac asupra partenerei, în timpul perioadei de desfășurare a Turneului de Master Series de la Shanghai din 2019.

”Investigația asupra acestor evenimente este în continuă desfășurare. ATP condamnă și dezaprobă orice formă de violență sau abuz și va investiga aceste acuzații”, anunță Asociația Tenismenilor Profesioniști (ATP).

CEO-ul ATP, Massimo Calvelli, a declarat următoarele: ”Sperăm ca investigația noastră să ne permită înțelegerea tuturor aspectelor și să ofere decizii și soluții legate de cele întâmplate. Înțelegem că Zverev este de acord cu această investigație și că a respins toate acuzațiile care i-au fost aduse. De asemenea, monitorizăm și celelalte demersuri legale obținute de către Zverev în cadrul instanțelor germane”.

ATP a anunțat luni că va întocmi un raport independent, menit să protejeze astfel de întâmplări și care cuprinde o serie de recomandări, o strategie de protecție împotriva tuturor formelor de abuz, incluzând aici și abuzul domestic.

sursa foto: Tennis Magazin

Vezi si

Cercetătorii britanici afirmă că o monedă rară de la Brukenthal dovedește că un împărat roman “pierdut”, Sponsian, ar fi condus Dacia romană

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Glasgow (Scoția) susțin că un împărat denumit Sponsian ar …