Saturday , March 2 2024

Steven Spielberg, despre filmul autobiografic „The Fabelmans”, câștigător la Globurile de Aur: Am evitat povestea încă de când aveam 17 ani

Regizorul Steven Spielberg a afirmat marţi seară, în cadrul ceremoniei decernării Globurilor de Aur, că ”nu a avut niciodată curajul” să spună propria poveste, transpusă acum în filmul semi-autobiografic ”The Fabelmans”, dar că se bucură că a realizat în sfârşit acest lucru, informează DPA şi PA Media, citate de Agerpres.

Cineastul multipremiat a spus că a ”integrat” povestea în toate creaţiile sale, dacă că ”a evitat-o” încă de când era adolescent.

”The Fabelmans”, care îi are în distribuţie pe Gabriel LaBelle, Paul Dano şi Michelle Williams, i-a adus lui Spielberg premiul pentru ”cel mai bun regizor” la cea de-a 80-a ediţie a Globurilor de Aur, desfăşurată marţi seară.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, pelicula a fost desemnată şi ”cel mai bun film dramatic”.

În discursul de acceptare a trofeului pentru ”cel mai bun regizor”, Spielberg a spus: ”Am evitat povestea asta încă de când avea 17 ani”.

”Mi-am pus o mulţime de obstacole. Am inclus povestea fragmentar de-a lungul întregii mele cariere, dar nu am avut niciodată curajul să abordez subiectul fără în mod direct”, a mai spus cineastul. ”Lumea mă consideră o poveste de succes şi oamenii cred că suntem aşa cum ne percep ei – pe baza informaţiilor pe care le au…”, a continuat regizorul.

”Dar nimeni nu ştie cu adevărat cine suntem până când nu avem suficient curaj să spunem tuturor cine suntem şi mi-a luat o grămadă de timp să încerc să-mi dau seama cum aş putea să-mi spun povestea”.

”Când aveam 74 de ani mi-am zis: ‘Trebuie să o faci acum”’, a mai spus cineastul.

”Aşa că sunt foarte, foarte fericit că am făcut asta. Mulţumesc Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood pentru această onoare”, a mai spus regizorul.

Ulterior, cu prilejul înmânării premiului pentru ”cel mai bun film dramatic”, Spielberg a mulţumit întregii echipe de producţie, inclusiv producătoarei Kristie Macosko Krieger.

Vezi si

Leonardo DiCaprio și preferințele lui neobișnuite din dormitor. Model de 22 de ani: „Prea ciudat și bătrân”

Hieke Konings, un model în vârstă de 22 de ani, a făcut declarații șocante despre …