Thursday , June 1 2023

Simply The Best. A murit Tina Turner. „Regina Rock’n Roll” avea 83 de ani

Tina Turner a murit, miercuri, 24 mai, la vârsta de 83 de ani, a anunțat purtătorul de cuvânt al artistei americane. Potrivit The Guardian, ea suferea de cancer intestinal.

„Tina Turner, regina Rockn Roll, a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferință, în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a fost mesajul care a însoțit dispariția unei legende a muzicii.

Tina Turner, una dintre cele mai mari artiste din toate timpurile, s-a bucurat de un succes enorm, având în repertoriu cântece precum „Private Dancer”, „Simply The Best” și „Better Be Good to Me”.

Cu o voce unică și inconfundabilă, a reușit să câștige opt premii Grammy de-a lungul carierei ei. Ea s-a retras din industria muzicală în 2009, dar a revenit în 2021 pe micile ecrane cu documentarul „Tina”, despre viața ei, produs de HBO. Potrivit BBC, în 2021, artista şi-a vândut drepturile ce vizau încasările obţinute din vânzarea discurilor sale, procentul primit în calitate de compozitoare a pieselor sale, precum şi dreptul de folosire a numelui, imaginii şi reprezentărilor sale pentru 50 de milioane de dolari.

În decembrie, Ronnie Turner, 62 de ani, fiul celebrei cântărețe, a fost găsit în stop cardio-respirator, în afara casei sale din Los Angeles. Cauza morții lui Ronnie nu a fost încă anunțată și nu a fost precizat dacă moartea sa a fost legată de diagnosticul său anterior de cancer. Moartea lui Ronnie Turner a survenit la doar patru ani după ce fiul mai mare al cântăreței, Craig, s-a sinucis, în reședința sa din California.

După ce a părăsit relația abuzivă cu Ike Turner, Tina Turner l-a cunoscut pe actualul soț, Erwin Bach, cu 16 ani mai mic decât ea. Cei doi s-au căsătorit în 2013 și s-au stabilit în Elveția, la Küsnacht, pe malul lacului Zurich.

Vezi si

Un cunoscut actor american, găsit vinovat de viol. Ar putea sta până la 30 de ani în închisoare

Actorul american Danny Masterson, cunoscut în special pentru rolul din „That ’70s Show” a fost …