Sunday , September 25 2022

Serialul care conduce în topul nominalizărilor BAFTA Television Awards

Serialul “The Crown” are nu mai puțin de cinci nominalizări pentru premiile BAFTA Television Awards din 2017, fiind urmat de show-urile “Fleabag” și “Happy Valley”, fiecare cu câte trei, relatează marți Variety în ediția sa online.”War and Peace” și “The Night Manager”, care au fost ambele bine primite de critici și de spectatori, au obținut câte o nominalizare fiecare, potrivit Agerpres.
the crown

“The Crown” a obținut nominalizări pentru cel mai bun serial dramă, cea mai bună actriță pentru Claire Foy, care interpretează rolul reginei Elisabeta a II-a, și cea mai bună actriță în rol secundar, Vanessa Kirby (Prințesa Margaret). La rândul lor au primit nominalizări pentru cel mai bun actor în rol secundar John Lithgow și Jared Harris, care îi interpretează pe Winston Churchill și regele George al VI-lea.
Este cea de a doua nominalizare consecutivă pentru Claire Foy, care a fost nominalizată și anul trecut pentru rolul din “Wolf Hall”.
Matt Smith, rolul principal masculin din “The Crown”, a ratat nominalizarea. Nominalizații la categoria actor în rol principal sunt Benedict Cumberbatch (“The Hollow Crown: The War of the Roses”), Adeel Akhtar (“Murdered by My Father”), Babou Ceesay (“Damilola, Our Loved Boy”) și Robbie Coltrane (“National Treasure”).
Rolul lui Cumberbatch din “The Hollow Crown”, unde îl interpretează pe Richard al III-lea, îi aduce acestuia cea de a șasea nominalizare la BAFTA Television Awards.
La categoria serial internațional, la care concurează producții din afara Marii Britanii, sunt nominalizate “Stranger Things”, “The Night Of”, “The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” și “Transparent”.
Cea mai mare surpriză, scrie Variety, o reprezintă excluderea aproape totală a producției BBC, “The Night Manager”, care a primit o singură nominalizare pentru Tom Hollander, la categoria actor în rol secundar. La această categorie mai sunt nominalizați, în afară de cei doi actori din “The Crown”, și Daniel Mays (“Line of Duty”).
O singură nominalizare a primit și ecranizarea romanului lui Lev Tolstoi “Război și Pace” de către BBC, care va concura la categorie cel mai bun serial dramă cu “The Crown”, “The Durrells” și “Happy Valley”.
Olivia Colman a ratat o nominalizare pentru “The Night Manager”, dar a fost nominalizată pentru cel mai bun rol feminin într-un serial de comedie cu “Fleabag”. Ea va concura la această categorie împotriva colegei ei de serial Phoebe Waller-Bridge, care este și creatoarea show-ului. Este cea de a șasea nominalizare în șase ani a lui Colman la un premiu al BAFTA pentru televiziune, din care a primit deja trei. “Fleabag” a mai primit o nominalizare pentru cel mai bun scenariu de comedie.
“Happy Valley” a mai primit nominalizări pentru actrița în rol principal Sarah Lancashire și actrița în rol secundar Siobhan Finneran. Sarah Lancashire va concura la categoria sa cu Claire Foy, Jodie Comer (“Thirteen”) și Nikki Amuka-Bird (“NW”). Siobhan Finneran concurează cu Vanessa Kirby (“The Crown”), Nicola Walker (“Last Tango in Halifax”) și Wunmi Mosaku (“Damilola, Our Loved Boy”).
La categoria film de televiziune dramă, “Damilola, Our Loved Boy” concurează cu “Murdered by My Father”, “NW” și “Aberfan: The Green Hollow”.
David Attenborough, în vârstă de 90 de ani, va avea două filme documentare care vor concura unul împotriva altuia la această categorie: “Attenborough’s Life That Grows” și “Planet Earth II”. Alți concurenți la această categorie sunt documentarele “Alan Bennett’s Diaries” și “Grayson Perry: All Man”.
Ceremonia de decernare a BAFTA Television Awards va avea loc la 14 mai la Londra, la Royal Festival Hall, și va fi prezentată în premieră de Sue Perkins.
 

Vezi si

Palatul Buckingham publică o fotografie cu locul de veci al reginei Elisabeta

Palatul Buckingham a publicat sâmbătă o fotografie cu locul de veci al reginei Elisabeta, în …