Seria Harry Potter continua: J.K. Rowling lanseaza inca trei carti

18 august 2016, 9:30

J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, va mai lansa inca trei carti in luna septembrie a acestui an.

pottermoreCele trei ebook-uri vor fi disponibile din 6 septembrie pe Pottermore, site-ul creat de Rowling pentru fanii Harry Potter, si vor costa circa 3 dolari fiecare, informeaza Time. Incepand de miercuri se pot face deja precomenzi.

Fiecare dintre cele trei carti in format digital are aproximativ 10.000 de cuvinte. Cartile de mici povestiri, care vor transporta cititorii in „lumea intunecata” a vrajitorilor din universul Harry Potter, se vor gasi si in alte biblioteci virtuale.

Acestea vor oferi detalii inedite despre cateva personaje cunoscute. Se vor afla originile profesorului Dolores Umbridge, dar si relatiile dintre profesorul Horace Slughorn si Voldemort, cand cel din urma era student la Hogwarts. Cartile trec in revista si istoria inchisorii Azkaban.

Autoarea Harry Potter anuntase anterior ca volumul „Harry Potter and the Cursed Child” (Harry Potter si Copilul Blestemat), lansat in iulie 2016, avea sa fie ultima parte din franciza Harry Potter.

Presa specula, in urma cu cateva luni, ca profitul de pe urma francizei Harry Potter s-ar ridica la 7,5 miliarde de lire sterline, dar ca J. K. Rowling ar putea acumula in anii urmatori o avere de 17 miliarde de lire sterline. Banii nu vin doar de pe urma vanzarii cartilor, ci si din filme si chiar teatru.