Saturday , March 25 2023

Roger Waters (Pink Floyd), invitat de Rusia să vorbească la ONU despre armele livrate Ucrainei

Rusia l-a invitat pe muzicianul englez Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei Pink Floyd, să vorbească miercuri în Consiliul de Securitate al ONU în cadrul unei reuniuni pe care autorităţile de la Moscova au solicitat-o în vederea unei discuţii despre livrările de arme către Ucraina, informează Reuters, potrivit Agerpres.

“Diplomaţia rusă era odinioară serioasă. Ce urmează? Mr. Bean?”, a declarat un diplomat din Consiliul de Securitate al ONU, sub protecţia anonimatului.

Roger Waters a fost criticat de susţinătorii Ucrainei atunci când a publicat pe site-ul său, în septembrie 2022, o scrisoare deschisă adresată “primei doamne” a acestei ţări, Olena Zelenska. În acea scrisoare, muzicianul englez s-a pronunţat împotriva furnizării de arme occidentale către autorităţile de la Kiev.

“Să vedem ce ne va spune. Are un punct de vedere şi îl veţi auzi mâine”, a declarat marţi ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia. “Poate că ne va şi cânta ceva”, a adăugat el, în glumă.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU s-au întâlnit de zeci de ori după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022. Însă consiliul nu a putut să impună nicio acţiune, deoarece Rusia este una dintre ţările cu drept de veto, alături de Statele Unite, China, Regatul Unit şi Franţa.

În ultimul an, Waters a luat apărarea Rusiei în legătură cu invazia acesteia în Ucraina, ceea ce a dus la anularea concertelor planificate în Polonia, un susținător important al Kievului.

Waters nu este străin de controverse, în special pentru criticile sale vehemente la adresa Israelului. În 2013, Liga Anti-Defăimare a concluzionat că Walters avea opinii antisemite. Fondatorul trupei Pink Floyd a îndemnat artiștii să boicoteze Israelul și a comparat tratamentul aplicat de Ierusalim palestinienilor din Cisiordania și Gaza cu tratamentul aplicat persoanelor de culoare în Africa de Sud, în condițiile apartheidului. La concertele sale, Waters a folosit în trecut un balon în formă de porc cu simboluri evreiești, inclusiv o stea a lui David.

Vezi si

O fostă angajată a Facebook a povestit cum a câștigat 190.000 de dolari pe an fără să facă nimic

O fostă angajată a Meta a povestit cum a reușit să câștige 190.000 de dolari …