Sunday , May 26 2024

Rochia în care Marilyn Monroe i-a cântat „Happy Birthday, Mr. President” lui Kennedy, purtată de Kim Kardasian la Met Gala

Kim Kardashian, în vârstă de 41 de ani, a visat un an încheiat să poarte spectaculoasa rochie în care Marilyn Monroe i-a urat la mulți ani președintelui american John F. Kennedy în 1962 și a reușit. A slăbit peste 7 kilograme pentru a intra în această creație cu peste 6.000 de cristale, gândită de designerul de costume Jean-Louis, după o schiță a lui Bob Mackie.

În cea mai importantă noapte din lumea modei, supranumită și „Super Bowl-ul covorului roșu” de la Hollywood, care a avut codul vestimentar „Gilded Glamour”, pentru a se potrivi cu tema „În America: O antologie a modei” a muzeului, Kim Kardashian a strălucit la brațul iubitului ei, Pete Davidson, relatează peroz.ro.

În rochia nude, Marilyn Monroe i-a cântat la mulți ani, în 19 mai 1962, președintelui american John F. Kennedy, la aniversarea a 45 de ani.

Kim este singura persoană în afară de Marilyn care a purtat emblematica ținută de când a fost creată. „Aceasta este rochia lui Marilyn Monroe. Are şaizeci de ani. Am avut această idee să o port încă de anul trecut. Mi-au adus-o cu paznici înarmați și mănuși. Am încercat-o si nu mi s-a potrivit. A trebuit să slăbesc peste 7 kilograme”, a declarat ea pe covorul roșu. „Am fost foarte motivată să intru în ea… Și am reușit…”

Marilyn a plătit 1.440 de dolari pentru această piesă fashion personalizată, iar în 1999 a fost vândută la licitație pentru peste un milion de dolari, conform Vogue. A fost revândută în 2016 pentru $4,8 milioane, înainte să fie achiziționată de Ripley’s Believe It Or Not Museum. Rochia stă la o temperatură controlată de 20 de grade Celsius cu 40-50% umiditate.

Pentru Met Gala din acest an, Kim și-a vopsit părul blond platinat, ca Marilyn, și a dezvăluit că pentru a slăbi a renunțat la carbohidrați și zahăr timp de trei săptămâni.

Într-un interviu pentru Vogue, Kim a explicat de ce această alegere vestimentară pentru Met Gala 2022: „Ideea mi-a venit cu adevărat după gala din septembrie anul trecut. M-am gândit în sinea mea, ce aș fi făcut pentru tema americană dacă nu ar fi fost look-ul Balenciaga? Care este cea mai americană temă la care te poți gândi? Marilyn Monroe, evident”, a spus ea pentru Vogue.

„Pentru mine, cel mai mare moment al Marilyn Monroe a fost atunci când i-a cântat „La mulți ani” lui JFK. Astăzi toată lumea poartă rochii transparente, dar pe atunci nu era așa. Într-un fel, aceasta este originala rochie nud. De aceea este atât de șocant”, a spus ea revistei.

Kim, mamă a patru copii, a mai menționat și că și-a vopsit părul platinat într-un proces care a durat 14 ore.

Înainte ca muzeul să-i permită lui Kim să împrumute piesa, au lăsat-o să încerce o replică. Următorul pas a fost transportul rochiei originale din Florida în California pentru probă. După ce ținuta a sosit cu gărzi, Kim a probat-o cu mănuși speciale pentru a nu o strica, dar nu i s-a potrivit.

„Întotdeauna am crezut că Monroe avea forme extrem de curbate. Mi-am imaginat că aș putea fi mai mică decât ea în unele părți ale corpului, dar nu. Așa că, atunci când am realizat că nu mi se potrivește, mi-a venit să plâng pentru că nu se putea modifica deloc”, a spus ea pentru Vogue.

„A fost asta sau nimic”, a continuat Kim, care a început să țină o dietă strictă, a alergat pe bandă și a purtat un costum de saună de două ori pe zi. După 3 săptămâni de regim, a încercat iar ținuta și i s-a potrivit: „Să plâng de bucurie, nu alta, când am intrat în rochie”.

Vezi si

Cannes 2024: Filmul ”Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d’Or. Lista câștigătorilor

„Anora”, o dramă amuzantă și emoționantă despre o tânără dansatoare exotică care se implică în …