Sunday , July 21 2024

Rio de Janeiro, în cursa pentru cel mai sexy oras al planetei

Rio de Janeiro este în cursa pentru cel mai sexy oras al planetei – la un an dupa ce a fost ales “destinatia gay preferata” -, în cadrul unui concurs organizat de site-ul american TripOutGayTravel, a anuntat, miercuri, municipalitatea, citata de AFP.
Rio de Janeiro concureaza cu Barcelona, Tel Aviv si orasele americane Key West (Florida), Las Vegas (Nevada) si Palm Springs (California), precizeaza site-ul G1.
Preselectia a fost realizata de mai multi jurnalisti si editori ai unor publicatii de specialitate dedicate calatoriilor gay (lesbiene, gay, bisexuali si transsexuali – LGBT).
În 2009, Parisul a fost ales cel mai sexy oras din lume de catre participantii la acest sondaj organizat de site-ul TripOutGayTravel.
“Cu acest calificativ, Rio îsi va întari titlul de destinatie gay de referinta. Este vorba de o piata importanta, în acord cu natura acestui oras, care este festiv, dar si primitor”, a declarat, miercuri, pentru site-ul G1, secretarul departamentului de turism din Rio, Antonio Pedro Figueira de Mello.
“Aici «triburile» (grupurile de persoane) cele mai diverse coabiteaza în deplina armonie, ceea ce dovedeste potentialul nostru imens pentru a primi publicul LGBT”, a adaugat De Mello. “Vom continua sa investim în aceasta piata care aduce anual din calatorii miliarde de dolari”, a subliniat acesta.
Anul trecut, Rio de Janeiro a primit titlul de “destinatia gay preferata”, surclasând orase precum Barcelona, Buenos Aires, Londra, Montréal si Sidney. Publicatia Forbes i-a mai oferit titlul de cel mai fericit oras din lume.
Mai multe evenimente sportive au loc în urmatorii ani la Rio – Cupa Mondiala la Fotbal din 2014 si Jocurile Olimpice din 2016. Orasul vrea sa recupereze terenul pierdut de când nu mai este capitala Braziliei, din 1960.
Rio, care dispune în prezent de circa 28.000 de camere de hotel, îsi va creste capacitatea de cazare cu 9.000 de camere pâna în 2014, potrivit lui De Mello.

Vezi si

Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție pentru evaziune fiscală. Aducea haine de lux din Turcia fără să declare veniturile

Poliţiştii au făcut, joi, 18 iulie, șase percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, printre cei …