Saturday , July 13 2024

Prințul William: Nu suntem deloc o familie rasistă

Prinţul William a declarat joi că familia regală britanică „nu este rasistă” după ce Meghan, soţia fratelui său mai mic Harry, a afirmat că un membru al casei regale a întrebat cât de închisă ar putea fi pielea fiului lor Archie, relatează Reuters şi AFP.

„Nu suntem deloc o familie rasistă”, a afirmat Prinţul William în timpul unei vizite la o şcoală din estul Londrei.

Meghan a declarat într-un interviu acordat împreună cu soţul ei, prinţul Harry, jurnalistei americane Oprah Winfrey că fiului ei, Archie, în prezent în vârstă de un an, i-a fost negat titlul de prinţ întrucât existau anumite îngrijorări în familia regală legate de „cât de închisă ar putea să fie pielea lui după ce se va naşte”.

Prinţul William, 38 de ani, a afirmat că nu a vorbit cu Harry după interviul difuzat în urmă cu trei zile.

„Nu am vorbit încă cu el, dar o voi face”, a spus William.

Harry şi Meghan au explicat motivele înstrăinării faţă de familia regală şi exilul lor în California într-un interviu răsunător difuzat duminică în Statele Unite.

Fosta actriţă în vârstă de 39 de ani şi soţul ei în vârstă de 36 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tron, au menţionat presiunea media de nesuportat, rasismul şi lipsa de sprijin din partea familiei regale pentru a justifica retragerea lor în urmă cu un an, care a cufundat monarhia britanică în cea mai mare criză din 1997, de la moartea prinţesei Diana, mama lui William şi a lui Harry.

Harry şi Meghan au menţionat în timpul interviului acordat jurnalistei Oprah Winfrey afirmaţiile unui membru al familiei regale despre ce culoare a pielii ar putea să aibă fiul lor Archie, înainte de naşterea sa.

Acuzaţiile au reaprins o dezbatere intensă în Marea Britanie, alimentată de protestele Black Lives Matter de anul trecut.

Regina Elisabeta a II-a a reacţionat marţi seara spunând că este „întristată să afle cât de dificili au fost aceşti ultimi ani pentru Harry şi Meghan”, într-un comunicat publicat de Palatul Buckingham.

Totodată, regina a declarat că ia „foarte în serios” acuzaţiile de rasism lansate de Meghan, o americancă metisă, şi prinţul Harry. Majestatea Sa s-a angajat să le analizeze „în privat”, subliniind totodată că „unele amintiri pot fi diferite”.

Sursa: Agerpres

Vezi si

Sharon Stone povestește cum a pierdut milioane de dolari

Sharon Stone a povestit cum „au profitat” de ea oamenii, din punct de vedere financiar, …