Wednesday , February 8 2023

Nu e banc: Numele de fata al sotiei lui Marmureanu este Richter

marmureanu

Unele nume sunt predestinate. O dovedeşte şi căsătoria dintre directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorgeh Mărmureanu, cu “roaba lui Dumnezeu” Richter. Nu este o glumă, a mărturisit-o chiar Gheorghe Mărmureanu.
“Numele de domnişoară al soţiei mele era Richter, dar nu mi-am dat seama la început. Aristiţa Richter. Am făcut legătura abia după ce am devenit directorul Institutului”, a declarat recent profesorul Gheorghe Mărmureanu.
Într-un interviu, Mărmureanu a recunoscut că atunci când bucureştenii îl văd pe stradă, îl opresc să-l întrebe când să aştepte următorul cutremur.
Dar ce spune şi cum arată Aristiţa Mărmureanu, fostă Richter? “Nu sunt o persoană care intră în panică. Aşa sunt eu, mă mobilizez în situaţii critice. Un cutremur nu înseamnă mare lucru pentru mine. La cutremurul din ’77 eram cu fetiţa mea acasă. Nu am ieşit repede pentru că nu este bine să te arunci pe scări în timpul unui cutremur. Faci «nani» dacă ieşi. La noi, scările nu sunt proiectate antiseism”, spunea Aristiţa Mărmureanu.
Femeia îi este alături profesorului Mărmureanu din 1964. Atunci s-au căsătorit, la doi ani după ce s-au cunoscut la Rădăuţi, unde Mărmureanu făcea practică.
“Am dansat, am vorbit la o reuniune, iar el s-a ţinut de capul meu”, şi-a adus aminte cu plăcere Aristiţa. Doamna Mărmureanu şi-a susţinut mereu soţul şi l-a însoţit peste tot în lume.
“A muncit mult de mic, iar din clasa a V-a a stat la internat. Liceul l-a făcut la Bacău şi mergea şi 50 de kilometri pe jos ca să ajungă acasă, în vacanţă. Este un om înţelept, calm, echilibrat. A avut posibilitatea să muncească în străinătate. Acum câţiva ani, japonezii i-au oferit un salariu de 25.000 de dolari. Am stat de vorbă şi a refuzat. Ne place aici, nici nu se pune problema să ne mutăm în altă ţară”, a povestit Aristiţa Mărmureanu.
romaniatv.net
 

Vezi si

Roger Waters (Pink Floyd), invitat de Rusia să vorbească la ONU despre armele livrate Ucrainei

Rusia l-a invitat pe muzicianul englez Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei Pink Floyd, să …