Thursday , December 8 2022

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian va fi investigată de procurori. Dosar penal de ucidere din culpă

Moartea cunoscutului cântăreț de muzică populară Petrică Mîțu Stoian este investigată acum de autorități. La spitalul din Reșița au ajuns, luni dimineață, anchetatorii, care vor ridica documente și vor vorbi cu medicii.

Parchetul de pe Lângă Judecătoria Reșița a anunțat, luni după-amiază, că în cazul decesului lui Petrică Mîțu Stoian a fost deschis un dosar penal care ca obiect săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

“Vă informăm că la data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 C.p.

În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secției de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița”, au transmis procurorii.

Artistul de 61 de ani fusese vaccinat la începutul anului, dar acum o lună s-a infectat cu SARS-CoV-2. Pentru că, deși își revenise din boală, avea urmări care îi afectau sănătatea, a mers pentru tratament la o clinică privată, însă a început să se simtă și mai rău. A fost dus cu o ambulanță la spitalul din Reșița, a fost internat la ATI, unde a murit.

Petrică Mîțu Stoian a fost depistat cu SARS-CoV-2 la finalul lunii septembrie. S-a tratat acasă, mărturisesc apropiații, și ar fi rămas cu sechele grave la plămâni. Artistul făcuse, în luna februarie, două doze de ser anti-Covid, adică acum 9 luni. Însă nu avea și a 3-a doză. Din cauza complicațiilor care au apărut în urma infecției, mergea la recuperare într-o clinică privată din Reșița.

Artistul de muzică populară făcea terapie de recuperare post-COVID a plămânilor la o clinică privată.
„Domnul a venit la Clinica Nera să facă terapie hiperbară post-COVID, din păcate a dezvoltat o bronhopneumonie care a fost mult mai amplă decât trebuie și a decedat în urma unui șoc septic.
Șocul septic ireversibil este o boală destul de serioasă, chiar foarte serioasă, cu mortalitate foarte mare, a fost pus pe tot ce trebuie, dar din păcate organismul dânsului nu a mai rezistat”, a declarat la România TV dr. Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, tot el fiind cel care a precizat că Mâțu Stoian ar fi fost vaccinat complet.
„Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a mai declarat directorul medical al SJU Reşiţa, potrivit Agerpres.

Medicul a precizat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.
„Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir.

Publicația locală Reper24.ro a scris despre Mîțu Stoian că a ajuns la Spitalul Județean de la clinica privată cu ambulanța, după ce s-a observat că acesta a început să scuipe sânge.
„Pacientul avea fibrilație atrială, adică inima îi bătea neregulat dar cu un ritm ridicat. Are și insuficiență de valvă mitrală și erau toate motivele sa facă cheaguri, din cauza bolii fără covid. Lua tratament anticoagulant, dar din cauza faptului că a făcut o bronho-pneumonie post Covid a intrat în stare septică și atunci totul se dereglează destul de aspru.

La clinica privată unde era internat a observat că scuipă sânge, a chemat ambulanța și a fost adus la UPU Reșița. Pentru că avea saturație de oxigen mică s-a încercat să i se pună mască dar pentru că nu a suportat-o a fost transferat pe secția de ATI și a fost intubat“, a precizat pentru Reper24 Dr. directorul medical al Spitalului Județean din Reșița.

 

Vezi si

Ce au căutat românii pe Google în 2022. Ucraina, Roxadustat și Florin Salam, în topul căutărilor

Google prezintă de 11 ani în fiecare lună decembrie listele cu cele mai populare (trending) …