Tuesday , December 6 2022

Mirela Fugaru despre Cornel Fugaru: Nu a suferit, n-a avut niciun fel de dureri şi a murit liniştit

Mirela Fugaru a declarat, joi, că soţul ei, Cornel Fugaru, a început să se simtă obosit în urmă cu două luni, iar diagnosticul a fost unul “dramatic”, compozitorul stingându-se fără să sufere şi fără să aibă dureri.
Mirela Fugaru a stat alături de sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Cornel Fugaru, care a fost depus joi, începând cu ora 16.00 şi până după ora 18.00, la Muzeul “George Enescu” din Capitală – sediul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, potrivit Mediafax.
Însoţită de Vlad, fiul ei şi al lui Cornel Fugaru , Mirela Fugaru a spus, cu lacrimi în ochi, că, în cazul soţului ei, nu a fost vorba de o lungă suferinţă.
“În urmă cu două luni, acesta a început să se simtă obosit, fără a avea însă dureri sau alte probleme”, a spus Mirela Fugaru, precizând că “diagnosticul la sfârşitul unei luni de investigaţii a fost dramatic”. “Se pare că boala a revenit în multe părţi ale corpului lui (în urmă cu 10 ani a fost diagnosticat cu cancer, n.r.)”, a mai spus Mirela Fugaru.
Ea a precizat că a încercat să-i ascundă adevărul soţului ei, cu privire la boala lui: “Până s-a stins, nu a ştiut exact cât de rău este şi cât de definitivă era pusă ştampila pe viaţa lui”.
“Cred că şi pe voi vă va linişti, cum m-a liniştit şi pe mine într-un fel, că nu a suferit, n-a avut niciun fel de dureri, nu s-a chinuit (…) Vreau să ştiţi că a fost liniştit (…) Bebe rămâne în sufletul tuturor celor care l-au iubit”, li s-a adresat Mirela Fugaru celor care au venit să-şi ia rămas bun de la Cornel Fugaru, joi, la Muzeul “George Enescu”.
Joi, după ora 18.00, trupul neînsufleţit al lui Cornel Fugaru a fost mutat la capela cimitirului Bellu.
Printre cei care i-au adus un ultim omagiu lui Cornel Fugaru, joi, la Muzeul “George Enescu” din Capitală, s-au numărat Marius Ţeicu, Margareta Pâslaru, Aurelian Temişan şi soţia lui, Monica Davidescu, Gabriel Cotabiţă, Ionel Tudor, Zsolt Kerestely şi Andrei Kerestely.
De asemenea, alături de membrii familiei – soţia sa, Mirela, şi fiul său, Vlad -, au fost prezenţi fostul preşedinte Ion Iliescu, dar şi câţiva tineri cărora Cornel Fugaru le-a fost profesor, precum şi Maria Ţoghină şi Dragoş Şeuleanu, foşti şefi ai Radioului Public, dar şi Irina Cajal, secretar de stat în Ministerul Culturii, Liviu Tudor Samuilă şi Oana Georgescu, care a scris o carte despre cunoscutul compozitor.
Cei care i-au adus un ultim omagiu lui Cornel Fugaru au depus flori în jurul sicriului cu trupul neînsufleţit al compozitorului. De asemenea, persoanele care au mers să se reculeagă lângă sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Cornel Fugaru au putut asculta piese compuse de acesta de-a lungul vieţii sale.
Cornel Fugaru va fi înmormântat vineri, la cimitirul Bellu din Bucureşti, în cadrul unei ceremonii care va debuta la ora 11.00.
Compozitorul Cornel Fugaru a murit miercuri, la ora 13.50, la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti, unde era internat “în urma unei boli incurabile cu evoluţie nefastă şi extrem de rapidă”, potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare.
Cornel Fugaru era internat de joia trecută la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti.
Cornel Fugaru s-a născut pe 2 decembrie 1940, la Bucureşti, şi este un cunoscut compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şi instrumentist. Totodată, a fost liderul formaţiei rock româneşti Sincron, înfiinţată în 1964 şi destrămată în 1978. Formaţia a acompaniat cântăreţe celebre precum Anda Călugăreanu, Pompilia Stoian, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac.
Fugaru a făcut numeroase turnee în străinătate, a făcut parte din jurii naţionale de concursuri de muzică uşoară, a susţinut numeroase concerte şi recitaluri la televiziune, a apărut ca interpret în filme – “Opt minute de vis” (1966), regia Mihai Constantinescu; “Opt exerciţii de 625 de linii” (1967), film TV; “Împuşcături pe portativ” (1967), regia Cezar Grigoriu – şi a scris şi muzică de film pentru pelicule precum “Brezaia”, “Cici”, Cei 4 M”, “Oacă şi Boacă” etc.
A adaptat numeroase melodii populare româneşti, precum “Ducea rufele la râu”, “Pe lângă plopii fără soţ”, “Alunelul”, “Jocul fetelor”, “Sârba muntenească”, “Hăulita de la Gorj”.
Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numără “Dau viaţa mea pentru o iubire”, “Nu sunt sclavul tău”, “Eu nu mai sunt cel de ieri”, Cornel Fugaru colaborând foarte mult cu soţia sa, Mirela Fugaru.
Cornel Fugaru a fost membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.
De-a lungul carierei a primit numeroase premii la festivaluri precum cel de la Sofia (1968), Poznan (1978), Mamaia (1983 şi 1986), Australia (1997 şi 1998), dar şi premii ale Uniunii Compozitorilor din România (1988, 1990, 1995) etc.

Vezi si

VIDEO. Netflix a lansat luni al doilea trailer al documentarului „Harry & Meghan”

Cu câteva zile înainte de lansarea documentarului despre prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, planificată …