Monday , May 27 2024

Mihai Traistariu sustine ca Maria Ciobanu vrea sa îl dea în judecata pentru piesa "Lie, ciocârlie"

Mihai Trastariu
Cântaretul Mihai Traistariu a declarat pentru MEDIAFAX, miercuri, ca Maria Ciobanu intentioneaza sa îl dea în judecata pentru utilizarea melodiei “Lie, ciocârlie” pe albumul lui de muzica populara, artista sustinând ca drepturile asupra piesei îi apartin.
Potrivit declaratiilor lui Mihai Traistariu, cântareata Maria Ciobanu sustine ca el nu avea voie sa interpreteze piesa “Lie, ciocârlie”, deoarece este melodia ei.
Însa Traistariu sustine ca a inclus aceasta melodie pe albumul sau dupa ce a verificat la Uniunea Compozitorilor cui apartin drepturile asupra ei, acestea fiind în proprietatea urmasilor Mariei Lataretu. “Piesa este a Mariei Lataretu. (…) Familia Lataretu (urmasii artistei, n.r.) mi-a zis ca pot sa cânt melodia. Eu mi-am facut datoria legala”, a declarat Traistariu pentru MEDIAFAX.
Potrivit muzicianului, Maria Ciobanu nu detine drepturi asupra melodiei, el fiind cel de-al optulea artist care interpreteaza piesa.
“Eu am facut varianta mea la piesa si o cânt cu înca o octava deasupra melodiei cântate de Maria Ciobanu”, a precizat Traistariu.
Pe 5 iulie, Mihai Traistariu a lansat albumul de muzica populara intitulat “Lie, ciocârlie”.
Într-un comunicat de presa remis MEDIAFAX înainte de lansarea albumului se preciza ca “patru din piesele de pe album, piese vechi de altfel, au înca autorii în viata sau mostenitorii acestora, astfel ca pentru fiecare dintre ele casa de discuri a artistului (Roton) a trebuit sa obtina acordul de la UCMR-ADA pentru a le putea cânta Mihai Traistariu. E vorba de piesele: «Lie, ciocârlie» (muzica si text: Maria Lataretu) , «Luai cârliglu», «Sanie cu zurgalai» si «Casuta noastra»” .
Contactata de MEDIAFAX, Maria Ciobanu nu a dorit sa faca niciun comentariu cu privire la acest aspect.

Vezi si

Cannes 2024: Filmul ”Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d’Or. Lista câștigătorilor

„Anora”, o dramă amuzantă și emoționantă despre o tânără dansatoare exotică care se implică în …