Thursday , December 8 2022

Lui Teo ii vor scoate splina si o bucata din pancreas

Un medic, prieten al deputatei PDL Teo Trandafir, a declarat, pentru „ring”, că, în ciuda intervenţiei endoscopice pentru drenarea pseudochistului pancreatic la care au supus-o medicii austrieci la începutul lunii, infecţia a reapărut. El susţine că deputatei îi vor fi scoase splina şi o bucată din pancreas.
”Medicii austrieci i-au drenat endoscopic pseudochistul pancreatic. Metoda se aplică doar dacă pacientul nu are infecţie şi febră, iar pseudochisturile sunt mai mari de 5 cm. 90% din pseudochisturi sunt drenate cu suport endoscopic. Infecţia, sângerarea sau perforaţia sunt posibile complicaţii postintervenţie. Starea lui Teo este semn că procedura a eşuat sau că a apărut recidiva”, ne-a declarat medicul care, de peste 10 ani este prieten cu Teo.
„Pseudochisturile apar mai ales la pacienţii bărbaţi cu vârste între 30 şi 40 de ani şi sunt localizate în special la nivelul cozii sau corpului pancreasului. Teo va fi operată. De aceea cred că medicii au şi făcut drenajul endoscopic, pentru a permite intervenţia chirurgicală. Lui Teo îi vor scoate splina şi o bucată din pancreas. Cel mai probabil din coada acestuia. Este posibil să-i scoată şi colecistul. Rezecţia (n.r. – extirparea) unei porţiuni din pancreas îmbunătăţeşte calitatea vieţii pacientului, ajută la conservarea structurilor vecine şi previne evoluţia bolii spre cronicizare. ”, ne-a precizat medicul.

Vezi si

Actrița Toni Collette divorțează, după ce soțul ei a fost surprins sărutând o altă femeie

Toni Collette („Little Miss Sunshine”, Knives Out”, „Nightmare Alley”) și muzicianul Dave Galafassi s-au despărțit …