Sunday , January 29 2023

Loredana Groza: Mizez pe esenţa umană şi pe faptul ca emoţiile, indiferent de epocă, de gen sau vârstă, sunt eterne

O prezenţă permanentă în lumina reflectoarelor, Loredana Groza vorbeşte într-un interviu despre cariera sa de peste trei decenii, despre familie, succes şi planuri de viitor.
Tu când ai simţit că eşti o Voce?
Loredana Groza: Când lumea, cât eram eu de mică, se oprea şi mă asculta cântând. Mi-am dat seama că pot transmite ceva prin vocea mea.
Pe tine cine te-a descoperit?

L.G.: Mama mea este cea care m-a descoperit prima oară, ca mai târziu să fiu descoperită de profesioniştii Jolt Kerestely şi Dumitru Moroşanu.
Când te-ai lansat tu cum a fost? Era la fel de greu ca acum, când imaginea pare să conteze mai mult decât talentul? Acum festivalul de la Mamaia nu mai naşte vedete, dar au apărut aceste show-uri tv. Ce părere ai?

L.G.: Nu cred că lucrurile se schimbă radical de la o generaţie la alta. Până la urmă suntem oameni şi cu siguranţă avem aceleaşi slăbiciuni şi calităţi. Publicul din anii ‘80 era puţin mai atent şi mai sensibil din multe puncte de vedere, faţă de vremurile actuale când oamenii sunt intoxicaţi cu lucruri care, repetate zi de zi şi oră de oră ajung să îţi placă. Mizez pe esenţa umană şi pe faptul ca emoţiile, indiferent de epocă, de gen sau vârstă, sunt eterne şi că oamenii vibrează la ceea ce este pur, adevărat şi viu.
Fiica ta pare să împărtăşească pasiunea ta. Îşi doreşte o carieră în muzică?
L.G.: Elena a crescut într-o familie în care subiectele despre muzică, filme, spectacole, cărţi sunt la ordinea zilei, aşa că nu avea cum să fie ferită de acest „microb”. Ce va face în viitor este însă decizia ei, deocamdată şcoala este pe primul plan.
Ai reluat colaborarea cu BUG Mafia iar piesa s-a bucurat de succes. Ce alte proiecte muzicale mai pregăteşti?
L.G.: Pregătesc un nou album la care lucrez de câteva luni bune în Germania, la Munchen. Sunt piese pe care le-am compus – muzica si versuri, iar acum lucrăm orchestraţiile finale şi mixajele. M-am implicat de la A la Z în acest proiect, iar pe lângă asta mai pregătesc şi un DVD cu concertul „Agurida Fantastica” care a avut loc în luna iulie la Teatrul de Vară din Herăstrau.
Nu de puţine ori ai fost numită Madona României. Preferi să ţi se spună aşa sau te caracterizează mai mult apelativul Loredana din Carpaţi?
L.G.: Mă onorează comparaţia, dar eu sunt Loredana din Carpaţi sau de lângă, cum vreţi voi să mă luaţi.
Care este cea mai dragă amintire din copilăria ta?
L.G.: Mi-e dor de vacanţele la ţară, de bunicii mei, de acea viaţă tihnită. A fost o perioadă foarte frumoasă din viaţa mea.
Mulţi artişti îşi doresc să rămână în atenţia publicului de-a lungul anilor, dar puţini reuşesc. Tu ai reuşit. Cât consideri că este muncă, cât este ambiţie şi perseverenţă şi cât este noroc în reţeta succesului tău?
L.G.: Nu pot să dau procentaje. Cred că dacă vrei cu adevărat un lucru până la urmă nimic nu te poate împiedica şi dacă dorinţa e secondată de pasiune şi de bucuria de a împărtăşi ceea ce simţi şi descoperi ca artist cu fanii tăi, asta nu poate decât să îţi dea o constantă şi o continuă legătură cu muzica şi cu scena aşa cum am avut şi eu. Norocul este de multe ori şi felul în care îţi evaluezi oportunităţile şi şansele care îţi vin în cale.
Loredana Groza: Privesc fiecare zi ca pe o nouă provocare
Foarte multă lume se întreabă cum reuşeşti să ai o energie incredibilă, o vitalitate demnă de vârsta adolescenţei şi un look mereu fresh. Care este secretul tău? Sport, alimentaţie, yoga, pozitivism…?

L.G.: Sunt o persoană echilibrată şi întodeauna am avut o viaţă în care am combinat mai multe elemente. Mi-a plăcut întotdeauna să fac sport, să călătoresc, să nu intru în rutină, să găsesc plăcerea în ceea ce fac şi să păstrez prospeţimea. Dacă eu mă plictisesc nu e ok, pentru că ceea ce simt eu simt şi cei din jurul meu şi atunci m-am ghidat întotdeauna după instincte şi am încercat să găsesc întotdeauna un izvor, să fie ceva proaspăt. Chiar dacă am cântat un cântec timp de 20 de ani, de câte ori urc pe scenă încerc să abordez altfel interpretarea şi să-i găsesc o nouă aură, o nouă energie. Dorinţa de a nu intră în rutina corelată cu credinţa ca vârstă este doar un număr, copilul din noi nu moare nicioadată, m-au făcut să merg mai departe şi să privesc fiecare zi ca pe o nouă provocare.
Oferă-ne un pont care dă rezultate pentru energie sau frumuseţe.
L.G.: În primul rând să nu trăieşti în trecut, cu regrete, să trăieşti fiecare clipă. Timpul e foarte preţios, trebuie să fim generoşi şi recunoscători pentru ceea ce primim în fiercare zi. Viaţa este o minune şi trebuie să fii conştient că trăieşti această minune. De la felul în care gândeşti până la ce mănânci, ce citeşti, ceea ce îţi dă sau nu aripi, asta te poate propulsa într-o stare de spirit care să îţi dea energie, pozitivism şi să te ţina într-o formă excelentă. (MARIA CAPELOS – romanialibera.ro

Vezi si

Jay Leno s-a ales cu mai multe oase rupte după un accident de motocicletă. În noiembrie el a avut arsuri grave după un alt incident

Jay Leno, vedeta emisiunii „The Tonight Show” și comediant, a declarat că şi-a fracturat mai …