Thursday , April 18 2024

Larry King vrea un interviu cu Ben Laden inainte sa plece

Programul Larry King Live se va încheia la sfâr[itul anului, dar va r\mâne în grila cu patru emisiuni speciale pentru CNNpe an [i câteva programe de radio. Cu 50.000 de interviuri la activ, veteranul Larry King a declarat ca înainte de a coborî din ring la sfâr[it de an i-ar pl\cea s\-i aiba live în fa]a sa, pe Osama Ben Laden, Bernard Madoff [i Fidel Castro, noteaza joi ziarul Estrella Digital.
Num\rul unu pe lista veteranului ziarist americam, în vârsta de 76 de ani [i vedeta a canalului american cu programul s\u “Larry King Live”, ar fi Ben Laden, liderul re]elei teroriste Al-Qaida [i responsabil al atentatului asupra Turnurilor Gemene din 2001. “Nu a[ începe cu asta, ca ar intra în defensiv\, l-a[ întreba pur [i simplu de ce a plecat dintr-una din familiile cele mai bogate din Arabia Saudita într-un loc ca Afganistanul”, spune el.
Ziaristul-vedeta a oferit o conferin]a de presa la Ciudad de México, unde a participat la invita]ia magnatului mexican Carlos Slim la evenimentul anual oferit de Funda]ia Telmex, parte a imperiului Slim. La eveniment sunt prezen]i anul acesta [i regizorul american James Cameron (Avatar) [i fostul secretar general al ONU, Kofi Annan.
Un deosebit interes a suscitat curiozitatea lui Larry King fa]a de Fidel Castro, n\scuta spune el, pentru ca este liderul care “a guvernat o ]ara mai mult decât oricine”. Dar având în vedere ca emisiunea lui este în direct i-ar fi foarte greu sa întrerupa lungile discursuri cu care este obi[nuit liderul cubanez. Un alt presonaj care îi suscita interesul este Bernard Madoff, escrocul care a volatilizat aproape 50 de miliarde de dolari în doua decenii, încredin]a]i lui de mici [i mari investitori, între care însu[i King. “Nu voi începe prin a-l întreba unde sunt banii mei, ci .. de ce Bernie, de ce?”.
Printre invita]ii lui s-au num\rat diver[i pre[edin]i care [i-au manifestat deschis ostilitatea fa]a de SUA, în fa]a acestui ziarist devenit o legenda vie pentru bretelele [i vocea sa profund\. “I-am avut invita]i pe Hugo Chávez, Muammar Ghaddafi [i Mahmud Ahmadinejad. To]i vor sa lase o impresie buna [i sa placa oamenilor, mai ales Chávez. Lui Ghadaffi pare sa nu-i pese. Este cel mai dificil dintre ei”, spune King, care nu are prejudec\]i sa intervieveze personaje ostile SUA.
Mahmud Ahmadinejad va reveni în emisiunea lui din septembrie. Un alt invitat important va fi Carlos Slim care în pofida activit\]ilor sale filantropice este v\zut ca un tâlhar de compatrio]ii s\i într-o ]ara cu 47 de milioane de s\raci. Din scaunul invita]ilor lui King nu au lipsit lideri politici istorici [i martiri din întreaga lume, precum Martin Luther King, Malcolm X [i Nelson Mandela. Totu[i îi r\mâne un regret: de a nu fi avut niciodata un Papa în platou. (De la Ioan Paul al II-lea a primit un “s-ar putea” care nu s-a concretizat).
Cel care l-a impresionat cel mai mult pe King a fost însa un necunoscut: sergentul McDonald de la poli]ia din New York, r\mas paralizat dupa ce a fost împu[cat. McDonald a povestit cum a fost la închisoare s\-[i vada agresorul, un tân\r de culoare de 20 de ani pe care l-a adoptat pentru a face din el o persoana mai bun\. Tân\rul a devenit poli]ist. “Nu [tiu dinainte ce o s\-l întreb pe invitat. Are însa doua reguli de aur: nu î[i aduce în platou ideile politice [i evita sa vorbeasca despre sine. “Nu ar avea ce sa caute într-un interviu”, conchide el.

Vezi si

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o operațiune din Al Doilea Război Mondial

Prin cel mai recent film al său, ”The Ministry of Ungentlemanly Warfare”, inspirat de o …