Monday , February 26 2024

Karl Lagerfeld va crea haine pentru publicul larg, care vor fi vandute pe internet

Celebrul creator de mod\ Karl Lagerfeld a decis s\ î[i diversifice colec]iile [i s\ lanseze o linie pentru publicul larg, ale c\rei produse vor fi vândute pe internet, relateaz\ AFP.
Aceast\ linie prêt-à-porter este caracterizat\, în francez\, drept “masstige”, din contrac]ia termenilor “masse” (mas\) [i “prestige” (prestigiu), se arat\ într-un comunicat al companiei Karl Lagerfeld.
“Elitismul de mas\ este visul meu de mult\ vreme. Cred c\ era aproape o datorie s\ fac asta cu numele meu, este drumul c\tre modernitate”, a declarat creatorul de mod\ în comunicat.
În prezent, au loc negocieri pentru distribu]ia [i fabricarea acestei noi linii, care ar putea fi lansat\, la pre]uri foarte accesibile, începând cu sezonul de toamn\/ iarn\ 2011 – 2012.
În 2004, Lagerfeld a mai abordat latura prêt-à-porter cu o larg\ distribu]ie, creând 30 de modele pentru lan]ul de magazine suedez H&M, care, la lansare, au provocat cozi impresionante [i îmbrânceal\.
Fabricat\ [i distribuit\ de societatea italian\ Vaprio, linia vestimentar\ Karl Lagerfeld “î[i va schimba orientarea [i va lua o direc]ie mai comercial\”, se mai arat\ în comunicatul companiei.
Societatea ce poart\ numele lui Karl Lagerfeld, unde el este director de crea]ie, apa]ine din 2006 fondului de investi]ii britanic APAX Partners. Pe lâng\ marca de prêt-à-porter pentru femei, Karl Lagerfeld mai are [i o marc\ de parfumuri, o colec]ie de ochelari [i o linie de prêt-à-porter pentru b\rba]i. Karl Lagerfeld, în vârst\ de 76 de ani, este unul dintre cei mai importan]i creatori de mod\ ai sfâr[itului de secol XX. A colaborat cu mai multe case de mod\, printre care Chanel, la care în prezent este designer principal, dar [i Chloé [i Fendi, unde este director de crea]ie.

Vezi si

Festivalul de Film de la Berlin. Sebastian Stan a primit Ursul de Argint: „Pentru un băiețel din România înseamnă foarte mult”

La cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, Ursul de …