Wednesday , May 29 2024

Iata casuta modesta de la Viscri a Printului Charles

foto: cancan.ro
Dragostea pentru Transilvania a succesorului la tron al Marii Britanii este, de ceva vreme, motiv de mandrie in intreaga Romanie. Bucuria este cu atat mai mare cand printul Charles (63 de ani) ajunge sa-ti fie vecin. Cu asa ceva se pot lauda si satenii din satul brasovean Viscri, unde britanicul de vita nobila si-a cumparat, in 2006, o casuta saseasca. Printul a cumparat locuinta cu 15.000 de euro, insa, la felul in care arata ea acum pe interior, a scos din buzunar mult mai mult decat atat pentru a o renova.
Chiar daca, pe dinafara, casa printului Charles pare la fel ca celelalte 400 din Viscri, cu siguranta restul satenilor nu se pot mandri cu acelasi interior. In spatele peretilor vechi, Charles pare sa fi readus in prezent epoci demult apuse. Elegantul mobilier de epoca face casa buna – si frumoasa – cu decoratiunile si tesaturile traditionale romanesti, iar usile de lemn de pe prispa cu muscate au ramas nevopsite, pentru a nu sterge trecerea celor doua secole.  Charles, care are si alte case in Romania, se mandreste cu “bordeiul” romanesc pe care il tine pe post de resedinta de vacanta.
Dragostea printului britanic pentru Romania si, mai ales, pentru Transilvania, i-a adus ironii din partea presei din Regatul Unit. Jurnalistii britanici au scris recent ca, daca Charles se plictiseste asteptand sa-i urmeze reginei Elisabeta a II-a la tron, se poate urca pe tronul, fie el si inexistent, al Romaniei.

Vezi si

Actrița Judi Dench nu mai acceptă roluri pentru că nu mai vede, după 65 de ani de carieră

După ce în urmă cu un an spunea că, deși nu mai vede bine, nu …