Saturday , May 18 2024

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o operațiune din Al Doilea Război Mondial

Prin cel mai recent film al său, ”The Ministry of Ungentlemanly Warfare”, inspirat de o misiune reală din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, regizorul britanic Guy Ritchie încearcă să lămurească un eveniment istoric semnificativ, dar și să-și distreze spectatorii, relatează Reuters.

Filmul este o repovestire ficționalizată a Operațiunii Postmaster, un raid desfășurat în 1941-1942 asupra vaselor germane și italiene din largul coastelor Africii de Vest, efectuat de o unitate de comando creată de prim-ministrul britanic Winston Churchill și Special Operations Executive, formată din oficiali militari printre care se număra și scriitorul Ian Fleming.

Inspirată dintr-un roman de Damien Lewis și din documente declasificate ale Ministerului de Război britanic, filmul spune povestea maiorului Gus March-Phillipps, interpretat de Henry Cavill, aflat în fruntea unei echipe însărcinate cu contracararea naziștilor prin tactici de război ”necavalerești”.
”În stilul tipic al lui Guy Ritchie, este o poveste ușor hiperbolizată”, a spus Cavill într-un interviu.
”Este versiunea amplificată, mai palpitantă a poveștii, însă prezintă în continuare acele personaje așa cum au fost, adică ale unor indivizi incredibil de curajoși și plini de eroism”, a spus actorul britanic în vârstă de 40 de ani.
”Ne-am dorit să ne distrăm”, a spus Ritchie. ”Filmele pe care le fac sunt atât pentru mine, cât și pentru ceilalți. Iar dacă pe mine nu mă distrează, bănuiesc că nu-i distrează nici pe alții. Așadar aceasta a fost principala mea misiune”.
Ritchie, care a colaborat la scrierea scenariului, a spus că această operațiune ”a schimbat modul în care s-au dus apoi bătăliile”.
”Motivul pentru care există Navy Seals și SAS și așa mai departe este că, de fapt, baza tuturor a fost această misiune. și în mare parte, presupun, aceasta este originea întregului principiu Bond”, a spus Ritchie.
”Ian Fleming îl presa mereu pe personajul interpretat de mine, Gubbins, să spună povestea. Dar din cauza Legii secretelor oficiale, Gubbins nu a putut să facă asta. Așa că Fleming a decis că va spune povestea prin intermediul lui James Bond. Luăm așadar parte la nașterea lui Bond prin această poveste”, a spus Cary Elwes, care interpretează personajul brigadierului Gubbins ”M”.
Speculațiile referitoare la actorul care îi va succeda lui Daniel Craig în rolul James Bond în franciza cinematografică omonimă s-au înmulțit recent. Cavill și Golding au apărut amândoi pe lista posibililor succesori.
”Orice s-ar întâmpla, aștept cu nerăbdare, ca fan al lui Bond și al întregii francize. Dacă avem parte de mai multe filme, este un câștig pentru toată lumea. Este tot ce ne dorim”, a spus Golding.
Filmul a fost realizat în Turcia, iar între filmări, Ritchie a organizat întâlniri și grătare pentru distribuție și echipă, a precizat producătorul filmului, Jerry Bruckheimer.
”E ca și cum ai merge într-o tabără atunci când lucrezi cu Guy”, a spus Bruckheimer, iar Elwes a punctat că Guy este un bucătar foarte bun.
”Îi place să strângă oamenii laolaltă”, a adăugat actrița Eiza Gonzalez, care o interpretează pe Marjorie Stewart, mulțumindu-i lui Ritchie că a lăsat-o să-și demonstreze talentul de cântăreață în film.
”The Ministry of Ungentlemanly Warfare” va fi proiectat în cinematografe la nivel global începând din 19 aprilie.  (Agerpres)

Vezi si

Sharon Stone și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se permită să revină la actorie

Sharon Stone, Stephen Fry și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se …