Friday , February 3 2023

Continuarea ”Avatar”, prezentată în premieră la Londra, la 13 ani după primul film

La treisprezece ani după ce James Cameron a lansat filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, “Avatar”, regizorul a prezentat în sfârșit marți, la Londra, premiera mult așteptatei continuări a acestei pelicule, transmite Reuters, citată de Agerpres.  “Avatar: The Way of Water” poartă publicul înapoi în lumea fermecătoare din Pandora, unde în primul film nativii albaștri Na’vi s-au luptat cu coloniștii umani pentru resursele naturale de pe această lună.

Cu o acțiune plasată mai bine de un deceniu mai târziu, “The Way of Water” îi readuce pe marile ecrane pe actorii Sam Worthington și Zoe Saldana în rolurile Jake Sully, respectiv Neytiri, acum părinții a cinci copii. Viața lor tihnită în jungla paradisiacă este întreruptă de revenirea “Oamenilor Cerului”, numele dat de Na’vi oamenilor, care îl caută pe Sully. Pentru a-și proteja familia și tribul, Sully, Neytiri și copiii lor fug în teritoriul îndepărtat și caută refugiu la clanul oceanic Metkayina. Având corpurile și aptitudinile adaptate vieții în pădure, membrii familiei trebuie să învețe rapid “calea apei” pentru a supraviețui în timp ce se confruntă cu iminenta amenințare a inamicului lor.
“Aceasta a fost o muncă ce s-a întins cu dragoste pe parcursul unui deceniu, deci este grozav să o pot împărtăși în sfârșit”, a declarat Worthington pentru Reuters la premiera mondială a filmului. “Aceasta este o poveste sfâșietoare, este măreață, este foarte puternică, sperăm că va prinde (la public), dar nu este copia de carbon a primei, ci chiar am extins lumea, am extins această familie”, a adăugat el. Saldana a spus că revenirea la rolul său din “Avatar” a fost “emoționantă”. “A fost incitant, a fost și foarte înfricoșător pentru că, evident, Jim ridicase miza pentru el însuși, iar asta însemna că toată lumea avea să aibă de-a face cu o nouă provocare”, a declarat ea referindu-se la James Cameron.
Sigourney Weaver o interpretează pe Kiri, fiica adoptată de Neytiri și Sully. Mama ei biologică este doctorul Grace Augustine, pe care Weaver a interpretat-o în filmul original. “Totul a fost o aventură atât de uimitoare”, a spus ea.
Lansat în 2009, “Avatar” se situează în fruntea filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, cu peste 2,9 miliarde de dolari americani obținuți în urma vânzărilor de bilete la nivel mondial. Patru filme “Avatar” sunt planificate până în 2028.  “Nu am avut niciodată îndoieli că această zi va veni pentru că citisem toate cele patru scenarii, dar cred că enormitatea sarcinii, de a construi lumi, creând acest nivel de detalii cu totul nou, a fost dificil”, a declarat producătorul Jon Landau, adăugând că mare parte din cel de-al treilea film a fost deja filmată.  “Vom continua să explorăm noi locuri pe Pandora, vom continua să întâlnim clanuri noi și diverse”, a precizat el. (Agerpres)

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …