Wednesday , April 17 2024

Celebrul bucătar Jamie Oliver şi-a cumpărat o vilă de lux. A plătit o sumă uriaşă

jamie

Jamie Oliver, bucătarul vedetă de televiziune, și-a cumpărat recent o vilă în Hampstead Heath, o zonă frumoasă din nordul Londrei în apropiere de parcul care domină metropola de pe dealul Parlamentului. Vila a costat 13,6 milioane de euro și a fost achiziționată în iulie prin intermediul firmei imobiliare Savills, relatează online ziarul spaniol ABC.
Jamie Oliver este fiul unor proprietari de pub din vestul Marii Britanii care locuiau deasupra localului lor. La 16 ani s-a angajat ca ucenic la un restaurantul italian din Londra din lanțul Carluccio’s.
Însă acum, la 40 de ani, Oliver este proprietarul unui imperiu pe care l-a clădit cu propriile eforturi. I se atribuie o avere de 245 de milioane de euro și a devenit bucătarul care încearcă să-i învețe pe englezi să mănânce sănătos și mai mediteranean.
Oliver a vândut 37 de milioane de cărți cu rețetele sale, dar a devenit cunoscut mai ales pentru programele sale de gătit la televiziune. În 1999 a debutat la BBC cu programul său culinar și a dovedit că are, nu doar talente de bucătar, ci și de bun comunicator. Datorită acestui succes, Oliver a creat un lanț de restaurante, cu specific care merg de la cel italian, la opțiuni mai populare și până la cele selecte cu meniuri exclusiviste.
Vila pe care și-a cumpărat-o în Hampstead Heath datează din secolul al XVII-lea, face parte din patrimoniul național și a fost recondiționată pentru a fi dotată cu toate comoditățile. Are opt camere în care vor locui Oliver, soția sa Jules și cei patru copii ai lor în vârstă de 13, 12, 6 și 4 ani.
Casa are o grădină copiată parcă din filme, cu islaz și statui clasice și vedere la pădurea din Hampstead. Este vorba de un parc pentru care primăria din Londra cheltuiește 6 milioane de euro pe an pentru întreținerea sa.
Oliver nu se putea plânge nici de locuința sa anterioară estimată la 9,5 milioane de euro și amplasată în selecta zonă din Primrose Hill. Însă Hampstead, care îi permite să trăiască ca la țară dar în plină metropolă londoneză, este zonă de rezidență pentru multe vedete britanice, precum Kate Moss, Jude Law, George Michael sau Liam Gallagher, precizează ABC.
 

Vezi si

Surpriză: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la Pro TV, ca jurați la MasterChef

PRO TV anunță surpriza pe piața media: jurații sezonului 9 MasterChef România sunt Sorin Bontea, …