Saturday , December 10 2022

Brian May, dezvăluiri despre Freddie Mercury: Avea insecurități masive și o timiditate enormă

Legendarul chitarist britanic Brian May, în vârstă de 73 de ani, a povestit la Absolute Radio că fostul său coleg de trupă Freddie Mercury „avea o latură retrasă” și „o lipsă de încredere uriașă”, Freddie suferind de o „timiditate enormă”, în contrast cu persoana de pe scenă.

„Se comporta de parcă ar fi fost Robert Plant la vremea respectivă și nimănui nu-i păsa pentru că pur și simplu avea acea aură fantastică, dar sub ea erau insecurități masive și o timiditate enormă care l-au urmărit până la sfârșit”, povestește Brian May, citat de profm.ro.

„Avea o latură retrasă, Freddie, și își confrunta nesiguranțele, încercând să-și construiască personalitatea pe care dorea să o aibă”.

„Și-a construit în timp această imagine pe scenă. Iar dacă ai dezlipi straturile personalității sale, ai descoperi multe complexe pe care le-a negat, o mișcare deșteaptă, cred eu…. Oamenii ar spune ‘muzica ta este cea mai importantă Freddie’, iar el ar replica ‘nu, nu, lucrurile care azi par importante mâine sunt uitate, nu, nu cred că piesele mele valorează ceva’, dar sub această mască, în sinea lui, era conștient de valoarea sa, de faptul că avea atât de multe de spus în muzică”.

Brian a vorbit și despre alter-ego-ul mai puțin cunoscut al lui Mercury: „Freddie se exprima întotdeauna în moduri îndrăznețe, dar la interior exista această persoană destul de nesigură, în timp ce în exterior afișa un războinic în devenire.”

Brian a vorbit și despre „Bohemian Rhapsody”, filmul din 2018 despre drumul lui Freddie spre faimă alături de Queen. „Există mult adevăr în film, nu am făcut noi filmul, am fost un fel de unchi ai acestui film, dacă vrei, dar am petrecut ani de zile uitându-ne la scenarii și încercând să ne dăm seama cum îi vom face lui Freddie dreptate, fără a-l supăra și fără a născoci povești”.

Pelicula a avut încasări la nivel global de aproape 1 miliard de dolari și a devenit cel mai mare musical din toate timpurile.

Vezi si

Nick Carter, de la Backstreet Boys, este acuzat de viol

Nick Carter, unul dintre membrii trupei americane Backstreet Boys, a fost acuzat joi de viol …