Monday , May 20 2024

Bob Dylan, acuzat că ar fi agresat sexual o fetiţă de 12 ani acum 56 de ani

La cei 80 de ani ai săi, legendarul artist premiat cu un Nobel pentru Literatură în 2016 îşi vede cariera tărâtă într-un scandal sexual. Ştirea că Bob Dylan ar fi agresat o copilă de 12 ani a făcut repede înconjurul internetului. Fapta s-ar fi petrecut în 1965.

Numele lui Robert Allan Zimmerman (adevăratul nume al lui Bob Dylan) figurează într-un proces deschis la New York de către o femeie cu iniţialele J.C., din Greenwich, statul Connecticut, care susţine că a fost molestată sexual de către artist în apartamentul acestuia din Hotelul Chelsea, în 1965. Muzicianul este acuzat că şi-ar fi premeditat fapta şase săptămâni, timp în care şi-a folosit abilităţile, dar şi renumele ca să-i câştige încrederea.

“Bob Dylan, într-o perioadă de şase săptămâni, între aprilie şi mai 1965, s-a împrietenit şi a stabilit o legătură emoţională cu reclamanta”, se arată în documentele care au fost depuse vineri la Curtea Supremă din Manhattan de către presupusa victimă, care are acum vârsta de 65 de ani.

Mai grav este că Dylan ar fi reuşit să-şi pună planul în aplicare cu ajutorul alcoolului şi drogurilor, ”lăsând-o marcată emoţional şi distrusă psihic până în prezent”. Întrucât depresia, anxietatea şi alte probleme emoţionale “de natură permanentă” o împiedică pe J.C. să aibă activităţi normale, vrea ca agresorul ei să fie adus în instanţă şi să-i plătească daune morale.

Într-o declaraţie primită de publicaţia “People”, reprezentantul lui Bob Dylan neagă cu vehemenţă acuzaţiile. “Această speţă veche de 56 de ani este neadevărată şi va fi viguros atacată”. De cealaltă parte, procurorul Daniel Isaacs promite să-i aducă pe cei doi faţă în faţă, în instanţă.

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale. El este singurul compozitor şi interpret câştigător al unui premiu Nobel. pe care l-a primit în 2016 la categoria Literatură, pentru „crearea unor noi modalităţi de exprimare poetică în cadrul marii tradiţii a cântecului american”.

Vezi si

Sharon Stone și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se permită să revină la actorie

Sharon Stone, Stephen Fry și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se …