Friday , February 3 2023

Beyoncé și Billie Eilish vor cânta la Gala Oscar de duminică

Beyoncé şi Billie Eilish vor cânta duminică seară la gala premiilor Oscar, în timp ce Van Morrison, care se opune în mod notoriu obligaţiei de a se vaccina împotriva coronavirusului, nu va fi prezent la această ceremonie, la care fusese însă invitat, au anunţat marţi organizatorii, informează Agerpres, care citează AFP.

Cei trei artişti concurează la categoria cel mai bun cântec la cea de-a 94-a ediţie a premiilor Oscar, alături de Lin-Manuel Miranda şi Diane Warren, ale căror piese vor fi, de asemenea, interpretate în cadrul galei.

Regina muzicii pop Beyoncé a compus balada „Be Alive” pentru filmul „King Richard”, despre ascensiunea campioanelor de tenis Serena şi Venus Williams, în care actorul Will Smith joacă rolul tatălui lor.

Potrivit revistei de specialitate Variety, starul îşi va interpreta live hitul de pe terenurile de tenis din Compton, cartier defavorizat de la periferia Los Angeles-ului, unde surorile Williams şi-au făcut debutul. Solicitaţi de AFP să confirme informaţia, organizatorii nu răspunseseră încă până marţi seara.

Billie Eilish şi fratele ei, Finneas, vor interpreta „No Time To Die”, o piesă scrisă special pentru cel mai recent film din seria „James Bond”.

Van Morrison, care a compus piesa „Down to Joy” pentru filmul lui Kenneth Branagh „Belfast”, a fost şi el invitat să cânte la Oscaruri, la fel ca şi concurenţii săi, însă „nu va putea participa din cauza datelor sale de concerte”, au precizat organizatorii.

Cântăreţul în vârstă de 76 de ani va concerta în Anglia la sfârşitul lunii martie, înainte de a ajunge luna viitoare în SUA pentru a-şi continua turneul.

Van Morrison a fost în trecut un critic vocal – inclusiv în muzică, cu trei cântece în care protesta împotriva lockdown-ului – al restricţiilor sanitare asociate pandemiei de coronavirus, declarând că se opune obligaţiei de a se vaccina împotriva COVID-19.

Aceste luări de poziţie au fost văzute de unii ca riscând să pună sub semnul întrebării participarea sa la gala premiilor Oscar.

Organizatorii ceremoniei cer ca nominalizaţii, invitaţii şi jurnaliştii să fie vaccinaţi, însă artiştii şi prezentatorii vor putea urca pe scenă fără a face dovada vaccinării‚cu condiţia să treacă printr-o serie de teste riguroase.

 

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …