Friday , February 3 2023

Avionul în care se afla Regina Elisabeta, lovit de fulger înainte de a ateriza la Londra

Avionul în care se afla Regina Elisabeta a II-a, 96 de ani, a avut probleme înainte de aterizarea la Londra marți, 31 mai.

Vremea instabilă a surprins echipajul avionului privat, utilizat pentru a călători de la Aberdeen la Londra, o aeronavă model Embraer ERJ-135, veche de peste 11 ani ce aparține companiei Luxaviation, din Luxemburg, înmatriculată LX-TRO.

În jurul prânzului, aeroportul din Londra era în centrul unei furtuni cu ploaie torențială și grindină. Piloții deja scoseseră trenul de aterizare, aeronava fiind gata de aterizare, când un fulger a lovit în plin avionul în care era chiar Regina Elisabeta a II-a.

Echipajul a anulat aterizarea și a ridicat, de urgență, avionul la o altitudine sigură. Acesta a ratat aterizarea, preferând să rămână în aer până când furtuna avea să treacă. Totul a durat aproximativ un sfert de oră, timp în care aeronava regală s-a rotit pe cerul Londrei.

După ce vremea s-a liniștit, echipajul a reușit să aterizeze în siguranță, la aeroportul militar Northolt, din vestul Londrei. Surse apropiate Palatului Buckingham au confirmat cotidianului britanic Daily Mail evenimentul, vizibil, de altfel, și pe site-urile de monitorizare a traficului aerian. Sursele au trasmis faptul că Regina Elisabeta a II-a nu s-a aflat în pericol.

Ulterior, Regina Elisabeta a II-a a putut fi văzută într-un Range Rover, cu un cățel rasa corgi, unul dintre câinii acesteia, pe bancheta din spate a mașinii, în drum spre Windsor.

Regina se întorcea de la Balmoral, unde a stat cinci nopți înainte de săptămâna Jubileului de Platină. Regina Elisabeta a II-a, care se pregătește să marcheze cel de-al 70-lea an pe tron, ​​și-a petrecut ultimele zile în casa ei din Scoția.

 

Vezi si

J.Lo, Oprah, Sharon Stone, Sofia Vergara, Kim Kardashian, la petrecerea Anastasiei Soare, „regina sprâncenelor de la Hollywood”

Românca Anastasia Soare, CEO și fondatoare a companiei de cosmetice Anastasia Beverly Hills, a organizat …