Thursday , December 1 2022

Actorul premiat cu Oscar William Hurt a murit la 72 de ani

Actorul William Hurt, care în 1986 a primit Oscarul pentru rolul din „Sărutul femeii păianjen”, a murit cu câteva zile înainte de împlini 72 de ani. Era născut pe 20 martie 1950.

Fiul său, Will, a confirmat duminică decesul tatălui într-o declarație citată de presa americană: „Cu mare tristețe, familia Hurt deplânge moartea lui William Hurt, tată iubit și actor câștigător al premiului Oscar, la 13 martie 2022, cu o săptămână înainte de a împlini 72 de ani. A murit în pace, în mijlocul familiei, din cauze naturale. Familia solicită păstrarea intimității în aceste momente”.

William Hurt are patru copii, din relații diferite.

Un prieten al familiei a confirmat, de asemenea, decesul, scrie The Guardian.

În 2018 actorul dezvăluise că a fost diagnosticat cu cancer de prostată, cu metastaze la oase.

Nominalizat de trei ori la premiile Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, William Hurt a câștigat râvnitul premiu pentru rolul din „Kiss of the Spider Woman” (1985). în care a jucat rolul unui homosexual care împarte celula cu un deținut politic în Brazilia.

A mai avut nominalizări la Oscar la categoria cel mai bun actor în rol principal pentru prestațiile din “Children of a Lesser God” (Copiii unui Dumnezeu mai mic) și “Broadcast News” (Știri de televiziune), precum și pentru cel mai bun actor în rol secundar în filmul “A History of Violence” (Umbrele trecutului). Este actorul care a avut nominalizări la Oscar timp de trei ani consecutiv.

Hurt a jucat în numeroase filme de-a lungul anilor (A.I. Artificial Intelligence, The Village, Syriana, The Good Shepherd, Mr. Brooks sunt numai câteva dintre ele), dar publicul mai tânăr probabil îl cunoaște cel mai bine în rolul generalului Thaddeus “Thunderbolt” Ross, personaj din universul Marvel. Hurt a interpretat pentru prima dată personajul în filmul The Incredible Hulk din 2008, apoi a apărut în alte patru filme Marvel: Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War și Black Widow din 2021.

 

Vezi si

Dua Lipa a primit cetățenia albaneză

Preşedintele Albaniei, Bajram Begaj, i-a acordat cetăţenia albaneză starului pop britanic Dua Lipa, relatează AP.Evenimentul …