Thursday , December 8 2022

Actorul Jim Carrey și autoarea cărții „Povestea slujitoarei” au interdicție de intrare în Rusia

Rusia a anunţat luni, 14 noiembrie, că interzice intrarea pe teritoriul său a 100 de canadieni, ca răspuns la sancţiunile Canadei care au vizat în octombrie jurnalişti şi actori ruşi, relatează AFP. Această decizie a fost luată ca răspuns la ”practica regimului premierului Justin Trudeau de a impune sancţiuni liderilor, politicienilor, parlamentarilor (…), jurnaliştilor şi personalităţilor culturale din Rusia”, a explicat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Printre cei care au primit interdicţie de intrare în Rusia se numără şi actorul şi comediantul Jim Carrey, în vârstă de 60 de ani. Pe listă figurează de asemenea Margaret Atwood, autoarea cărții „Povestea slujitoarei”, jurnaliştii Paul Workman de la postul de televiziune CTV şi Margaret Evans de la CBC, Caroline Xavier, şefa Centrului de securitate pentru telecomunicaţii, precum şi mai multe personalităţi canadiene de origine ucraineană.

Moscova acuză aceste persone de ”implicare directă în promovarea unei politici agresive rusofobe”, se arată în comunicat.

 

Vezi si

Mesaj VIDEO emoționant. Celine Dion își anulează concertele, inclusiv cel din București, din cauza unei „tulburări neurologice rare”

Celine Dion a anunţat anularea concertelor din cadrul turneului european “Courage World Tour” programate să …