Saturday , June 15 2024

A fost găsită o ladă de whisky, îngropată de 100 de ani în gheaţă

.
O ladă de whisky scoţian, care a fost îngropată un secol în gheaţa Antarcticii, a fost deschisă vineri – însă amatorii nu vor putea trage o duşcă, deoarece băutura va fi păstrată pentru valoarea ei istorică.
Sticlele de whisky, descoperite în Antarctica în cursul renovării cabanei expediţiei la Polul Sud conduse de Sir Ernest Shackleton în 1907-1909, au fost dezgheţate foarte încet în ultimele săptămâni. În ladă se aflau 11 sticle de whisky Mackinlay’s Scotch, învelite în hârtie şi paie, pentru a le proteja de gerul aspru în care s-a aventurat în 1907 expediţia Nimrod. Frigul de – 22 de grade Fahrenheit (-30 grade Celsius) din Antarctica n-a fost suficient ca să îngheţe băutura, datând din 1896-1897, care a fost găsită într-o stare foarte bună.
Specialiştii în băuturi vor analiza mostre din acest whisky, ca să vadă dacă pot descoperi reţeta de fabricare. Reţeta originală pentru scotch nu mai există. După ce se vor lua mostre şi se vor trimite la producătorul scoţian ‘Whyte and Mackay’, firma care a preluat acum mulţi ani distileria ‘Mackinlay’s’, cele 11 sticle se vor întoarce acolo unde au fost găsite – sub podeaua cabanei lui Sir Shackleton de la Cape Royds din Ross Island. AGERPRES

Vezi si

China plasează cronometre deasupra toaletelor într-un loc turistic cheie

Un oraș chinez a instalat cronometre deasupra toaletelor dintr-un important loc turistic pentru a asigura …

error: