Wednesday , December 7 2022

1 DECEMBRIE, LA IULIUS MALL: ATELIERE DE CREAȚIE PENTRU COPII, ÎNTR-UN DECOR AUTENTIC ROMÂNESC

În acest an, de Ziua Națională a României, Iulius Mall Suceava le-a pregătit o surpriză copiilor, invitându-i să descopere semnificația datei de 1 decembrie și simbolurile românești.

Iulius Mall Suceava (1)

 Marți, 1 decembrie 2015, în intervalul orar 15.00 – 18.00Iulius Mall Suceava sărbătorește Ziua Națională a României alături de copii. Pentru prichindei și nu numai, la parterul mall-ului, în zona KidsLand, se va amenaja un spațiu special, în care se recreează o cameră autentic românească. Decorul tradițional va fi transpus prin multiple elemente specifice, adevărate piese de muzeurăzboi de țesut, fier de călcat cu cărbuni, ulcele, covată, unelte pentru tors lâna, icoană și fotografii vechi, râșniță, lădițe cu zestrea bunicii, în care vor găsicovoare și ștergare cu motive rusticebăncuțe și multe alte obiecte reprezentative. Ștrengarii vor avea prilejul de a vedea astfel de obiecte, iar despre semnificația și utilitatea acestora în vremurile de demult le vor povesti „Badea Ion” și „Lelea Frosa”. În același cadru, năzdrăvanii vor găsi și manechine în costume tradiționale, pentru a vedea cum se îmbrăcau strămoșii noștri. Pentru a păstra o amintire din „odaia bunicii”, cei mici se vor putea fotografia alături de personajele haioase. Atmosfera va fi completată cu muzică folclorică, iar ștrengarii vor fi invitați la horă și la jocuri tematice.

Surprizele continuă la Iulius Mall, copiii putând participa la un atelier de creație în ton cu această sărbătoare. Primii 150 de copii vor primio sticlă de suc, iar după ce o vor goli, o vor transforma în „sporul casei”. În spațiul special amenajat vor fi și coșuri împletite din paie șicoveți, în care vor găsi recolta din cămară. Astfel, sub îndrumarea specialiștilor, vor putea umple sticlele cu diferite boabe, realizând unobiect decorativ, despre care se spune că aduce noroc. Cei care au talent la desen, vor putea face lucrări artistice cu tematică de 1 decembrie. Pentru creativitatea și munca lor, cei mici vor fi răsplătiți cu baloane și stegulețe tricolore, iar creațiile le vor fi oferite cadou.

Vezi si

Ce au căutat românii pe Google în 2022. Ucraina, Roxadustat și Florin Salam, în topul căutărilor

Google prezintă de 11 ani în fiecare lună decembrie listele cu cele mai populare (trending) …